Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Forest Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 1. 2006, 09:50:28
Potreboval bych data z Excelu naexportovat do DB co nejednoduseji mohl by mi prosim nekdo poradit jak nejlepe na to.
|
||
Kvilda Profil |
#2 · Zasláno: 4. 1. 2006, 10:31:50
uplne ten samy problem.........
|
||
Hugo Profil |
#3 · Zasláno: 4. 1. 2006, 10:47:15
Ulož to jako csv soubor a ten naimportuj pomocí phpMyAdmina.
|
||
Časová prodleva: 28 dní
|
|||
zajva Profil |
#4 · Zasláno: 1. 2. 2006, 09:46:06
Mám Excelovské makro, pomocí kterého jednoduše převedu tabulku do .htm souboru. Tento je velice malý a dá se buď přímo otevírat v IE, nebo z něho stahovat data zpět do Excelu:
Sub ExportTipyTyden() 'převede vybranou oblast do Htm souboru ' Dim ws As Worksheet Dim Filename As Variant Dim TDOpenTag As String, TDCloseTag As String Dim CellContents As String Dim Rng As Range Dim r As Long, c As Integer ' Use the selected range of cells Set Rng = Application.Intersect(ActiveSheet.UsedRange, Selection) ' Get a file name Filename = Application.GetSaveAsFilename( _ InitialFileName:="Tipy_tyden.htm", _ fileFilter:="HTML Files(*.htm), *.htm") If Filename = False Then Exit Sub ' Open the text file Open Filename For Output As #1 ' Write the <TABLE> tag Print #1, "<TABLE BORDER=1 CELLPADDING=3 style=""font-size: 8pt"">" ' Loop through the cells For r = 1 To Rng.Rows.Count Print #1, "<TR>" For c = 1 To Rng.Columns.Count TDOpenTag = "<TD ALIGN=RIGHT>" TDCloseTag = "</TD>" If Rng.Cells(r, c).Font.Bold Then TDOpenTag = TDOpenTag & "<B>" TDCloseTag = "</B>" & TDCloseTag End If If Rng.Cells(r, c).Font.Italic Then TDOpenTag = TDOpenTag & "<I>" TDCloseTag = "</I>" & TDCloseTag End If CellContents = Rng.Cells(r, c).Text Print #1, TDOpenTag & CellContents & TDCloseTag Next c Print #1, "</TR>" Next r ' Close the table Print #1, "</TABLE>" ' Close the file Close #1 ' Tell the user MsgBox Rng.Count & " buněk bylo celkem vyexportováno do: " & Filename End Sub Ukázky jsou na mé stránce: http://zajva.lexico.cz Vašek |
||
Finc Profil * |
#5 · Zasláno: 1. 2. 2006, 10:01:07
No, nejlepsi reseni je skutecne exportovat do CSV (napr. oddeleny strednikem) a pote ho importovat do DB.
Jedine, co se mi zda neefektivni, delat to pred phpMyAdmin. Ne, ze by toto reseni nefungovalo, ale clovek tim ztraci jakoukoli moznost ulozit CSV soubor do vice tabulek (napr. pro vazby nazev_zakaznika / id_zakaznik, apod.). Nevyhodou take je, kdyz dostaveme stale stejny CSV soubor a ten ukladame do tabulky, ktera strukturou neodpovida CSV souboru.
Je to dost jednoduche, navic muzeme pri neodpovidajicimu poctu sloupcu v CSV a tabulce v DB $row rozepsat zvlast. $row[0] -> prvni sloupec $row[1] -> druhy sloupec .... |
||
Finc Profil * |
#6 · Zasláno: 1. 2. 2006, 10:02:19
Omlouvam se, vypadla mi zavorka ukoncujici while cyklus. Ale tu snad uz kazdy najde :)
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0