Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ZbySTr Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 1. 2006, 13:16:30
mám takovou věcičku nad kterou už přemýšlím delší dobu a nenapadá mě nějaké rozumné řešení.
mám např. položky položka 1 položka 2 položka 3 ... ty jsou uložené v databázi sloupce v tabulce by mohli vypadat třeba takto id, text, poradi,.....; a já bych potřeboval, aby se zobrazovali v pořadí podle toho, jak si nastaví uživatel. jedna z možností by bylo nastavovat každé položce tzv. váhu pomocí input(text), ale to se mi nezdá zrovna nejlepší řešení. ideální by bylo, aby každá položka v administraci měla šipku nahoru/dolu a po kliknutí by se přesunula nahoru/dolů. bohužel mě nenapadá jak na to. Asi to nebude nic zas tak těžkého, jenom není nápad. Díky moc za každou radu. ZbySTr |
||
llook Profil |
#2 · Zasláno: 5. 1. 2006, 01:52:17
Nahoru se posouvá tak, že si záznam vymění pořadí s nejbližším nadřazeným záznamem. A dolu s podřazeným záznamem.
function nahoru($zaznam) { Tahle funkce samozřejmě fungovat nebude, ale snad to naznačí směr k řešení. |
||
Tomik Profil |
#3 · Zasláno: 5. 1. 2006, 03:13:18
Možná by bylo elgantnější to řešit pomocí AJAX, avšak nenapadá mě řešení, možná někdo z diskutujících, kdo je zaběhlejší v AJAXu poradí.
Ale idea by byla tato: uživatele klikne na tlačítko (nahoru, dolu) zavolá se ajaxová fce, která změní pořadí prvku v tabulce a zároveň pošle signál serveru, že má změnit údaj v mysql, vše tedy probíhá bez refreshe. |
||
Hugo Profil |
#4 · Zasláno: 5. 1. 2006, 05:45:59 · Upravil/a: Hugo
Příspěvek jsem smazal, protože jsem zjistil, že je to blbost (to je tak, když někdo nečte pořádně :-)).
|
||
ZbySTr Profil * |
#5 · Zasláno: 5. 1. 2006, 06:07:17
Díky za odpovědi (llook) ......
ZbySTr |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0