Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
gagugo Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 5. 2025, 23:32:22
dobrý den
pokusím se popsat můj problém. na svem webu mám udělaný formulář pro vytvoření rezervačního dne, který se po odeslání zapíše do kalendáře. Klient mj. vypíše do příslušeného pole svůj email. V souboru.php mám použitý tento kod (vyňatek) <?php $email=false; if (!$debugMode) $email = email($reservationEmail, 'předmět zprávy', 'jméno odesílatele', 'email odesilatele', $textMail); ?> $reservationEmail = to je můj meil, kde se odešle ta vyplněná žádost (je to přeposláno na více emailu) 'jméno odesilatele' = to je naše 'email odesilatele' = to je naše pokud jsem ale v webmailu našeho podniku, přišla mi nová žádost vytvořena v rezervaci, a ja kliknu na odpovědět, tak se mě vyplní jako adresát email odesilátele = to je to naše. Jak udělat, aby v webmailu po kliknutí odpovědět, se jako adresát objevil email od klienta, který zadal svůj email do políčka v rezervaci? kod na rezervaci vypada takto if ($email){ $contactText="Jméno klienta: ".$_POST["user_name"]."\ntel. ".$_POST["user_tel"]."\ne-mail: ".$_POST["user_email"]; $message="Předpokl. počet osob: ".($_POST["quantity"])."\nText zprávy: ".$_POST["user_text"]; addNotApprovedReservationToCalendar($mysqli, $_POST["date"], $_POST["open"], $_POST["title"], $lang, $message, $contactText, $_POST["room"], $_POST["cas"]); unset($_POST["date"]); unset($_POST["user_name"]); unset($_POST["user_email"]); unset($_POST["user_tel"]); unset($_POST["quantity"]); unset($_POST["room"]); unset($_POST["open"]); unset($_POST["cas"]); unset($_POST["title"]); unset($_POST["user_text"]); $poke = write("zadost_o_rezervaci_odeslana"); }else{ $poke = write("zadost_o_rezervaci_odeslana"); lze to vubec udělat? děkuji za rady |
||
anonym_ Profil * |
#2 · Zasláno: 27. 5. 2025, 07:30:28
Funkce e-mail je nějaká tvoje, nevim, jak je definována.
Hledej replyTo. |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 27. 5. 2025, 12:05:43
Pokud to je nějaký wrapper nad funkcí mail, tak by neměl být problém to tam dodělat.
www.php.net/manual/en/function.mail.php#:~:text=Sending%20mail%20with%20extra%20headers |
||
gagugo Profil * |
#4 · Zasláno: 27. 5. 2025, 22:31:42
a budu drzej, když bych se zeptal a pěkně poprosil o konkretni radu, kdybych poskytl veškeré kody?
|
||
anonym_ Profil * |
#5 · Zasláno: 28. 5. 2025, 00:13:37
gagugo:
Radu jsi dostal. Výše máš odkaz na funkci mail (pokud ji používáš), pokud používáš nějakou jinou knihovnu, hledej v ní "reply", "replyTo", "reply-to". |
||
gagugo Profil * |
#6 · Zasláno: 28. 5. 2025, 07:06:58
Chapu. Je tam funkce mail. Problem mam v tom, že tyto funkce mi kdysi napsal někdo, kdo přestal komunikovat. Tak proto se ptam na radu cilenou co-kde-jak napsat…….?
Diky za pochopení |
||
anonym_ Profil * |
#7 · Zasláno: 28. 5. 2025, 09:25:58
gagugo:
Tak si cíleně pročti odkaz www.php.net/manual/en/function.mail.php#:~:text=Sending%20mail%20with%20extra%20headers. Je tam vše, co o té funkci potřebuješ vědět. Co máš hledat jsem ti psal též. Pokud tomu věnuješ hodinku času, dáš to dohromady. Už jsi to mohl mít. |
||
gagugo Profil * |
#8 · Zasláno: 28. 5. 2025, 15:01:14
Rozumim, bohuzel tomu fakt moc nerozumim a v tom odkazu je vice moznosti a nevim jak bych to zakomponoval pak do svyho kodu (a co vsechno).
Proto jsem se ptal, jestli by šlo poradit cíleně a konkretně, pokud bych ukazal cely kod. Pokud by se našel nějaky ochotny pomocnik byl bych moc rad. Děkuji moc předem |
||
anonym_ Profil * |
#9 · Zasláno: 28. 5. 2025, 15:42:14
gagugo:
Neuvěřitelný. Buď ses na ten odkaz pořádně ani nepodíval, nebo nevím. Tady máš přímo ukázku toho, co potřebuješ (psal jsem ti, ať hledáš "reply-to", Ctrl/Cmd+F bys znát mohl). Na celé stránce se vyskytuji celkem 4x. www.php.net/manual/en/function.mail.php#example-3254 |
||
gagugo Profil * |
#10 · Zasláno: 28. 5. 2025, 17:35:37
omlouvám se, prosím nečerti se, děkuji
já pravě nevím ale, jak tento kod zakomponovat do toho sveho kodu.... jestli je třeba tam vložit celý, nebo jen část z něho, kde přesně by se to mělo vložit nebo jak bych měl upravati svůj kod s tím z toho odkazu, aby vše fungovalo i nadále..... to je to čeho se právě bojím a nevím :-( |
||
anonym_ Profil * |
#11 · Zasláno: 29. 5. 2025, 08:11:33
gagugo:
„to je to čeho se právě bojím a nevím“ Tak se neboj. Tím, že budeš neustále psát "já nevím" se to nedozvíš. Udělej si kopii současného webu, na které si s tím budeš moci hrát a zkoušej to. Kód té mailové funkce evidentně víš, kde je, bavíme se o pár řádcích kódu, tak se v nich zkus zorientovat a metodou pouks-omyl to udělat. Už jsi to mohl dávno mít. Ano, mě by to zabralo 5 minut, ale z principu to neudělám. A ani se více v tomto tématu nebudu zde vyjadřovat. |
||
Časová prodleva: 5 měsíců
|
0