Autor Zpráva
koudi
Profil
Ahoj,
tohle je dost častý téma, ale ještě pořád sem nenašel řešení, který by mi uspokojivě fungovalo. Pokoušim se uploadovat soubory na servery, ale docházím akorát k výsledku Safe Mode restriction in effect. Cestu do toho dest. adresáše používám od kořene webu (/www/o/public/...) (jestli se nepletu, tak bez toho to taky nefungovalo). Zvláštní na tom je, že když si to otevřu přes total commandera, tak ta daná cílová složka má mód 0777 (pokud se nepletu, tak všechno všem), ale stejně nic.
Hodně sem na netu našel jak to udělat pomocí ftp - to se mi moc nelíbí, ale když nebude jiná možnost...

Existuje ještě nějaký "fígl" jak na upload pod safe mode?
error414
Profil
koudi
jamkou pouzivas fci move_upload_file?

Pridano:
Na serveru muze byt safe-mod spatne nastaven, takhle jsem mel velke problemy na php5.cz
Hugo
Profil
koudi

Složka do které uploaduješ musí mít stejného vlastníka jako skript, který upload provádí.
koudi
Profil
Hugo
Já vim. Jenže kdyź ji vytvořim přes php skript, tak mam smůlu.

No nic, vyřešil sem to tak, že složky vytvářím přes php funkce pro přístup přes FTP.
RAmses
Profil *
Hele ja uz sem dneska neco popil tak bude asi nejlepsi kdyz ti tady poslu svuj script kterej funguje:


//upload fotky
if (is_uploaded_file($_FILES['upload']['tmp_name']))
{
$image = $_FILES['upload']['name'];
@move_uploaded_file($_FILES['upload']['tmp_name'], "images/car-images/$image");

// The file
$filename = 'images/car-images/'.$image;

// Set a maximum height and width
$width = 100;
$height = 75;

// Get new dimensions
list($width_orig, $height_orig) = @getimagesize($filename);

if ($width && ($width_orig < $height_orig))
{
$width = ($height / $height_orig) * $width_orig;
}
else
{
$height = ($width / $width_orig) * $height_orig;
}

// Resample
$image_p = @imagecreatetruecolor($width, $height);
$thumb = @imagecreatefromjpeg($filename);
@imagecopyresampled($image_p, $thumb, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig);

// Output
$record = Explode(".",$image); // rozdeleni jmena obrazku podle tecky

//tohle prida pred format obrazku priponu -thumb aby bylo jasne ze to je nahled
for($i=0;$i<Count($record);$i++)
{
if ($i == (Count($record)-1))
{
$thumb_name .= '-thumb.'.$record[$i];
}
else
{
$thumb_name .= $record[$i];
}
}
//kam se ulozi nahled
$thumbnail = 'images/car-images/'.$thumb_name;
@imagejpeg($image_p, $thumbnail, 100);
koudi
Profil
RAmses
jo díky, ale já nejsem nechtěl skript na uložení/zmenšení/nevimcoještě fotky. Muj problém byl úplně někde jinde - tenhle skript by u mě hodil chybu hned na druhym řádku :).
No jak jsem již psal, řešení již mam, ale přesto díky za snahu :)
RAmses
Profil *
No me z tveho dotazu neplyne nic jineho nez ze ti nejdou scriptem uploadovat soubory na server....no a to co sem poslal je upload souboru na server...a to zmenseni tam je protoze sem linej to mazat
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.