Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 1. 2006, 13:46:21
vím, že se to tady už dříve probíralo, diskusi jsem si prošel, ale pořád mi není jasné, kdy použít uvozovky a kdy apostrofy. Jaký je rozdíl např.
$_GET["stranka"]; $_GET['stranka']; pak echo "neco"; nebo echo 'neco'; atd.. Na první pohled to funguje stejně. Nejsou někde nějaká obecná pravidla, kdy co použít ?? |
||
Hugo Profil |
#2 · Zasláno: 11. 1. 2006, 13:49:35
Anonymní
Já používám uvozovky jen pokud je uvnitř nějaká proměnná, např. print "Ahoj $jmeno"; Pokud je v uvozovkách proměnná nebo entita (např. \n), tak se před zpracováním výrazu zamění za její obsah. U apostrofů k tomuto nedochází, a proto je jejich zpracování rychlejší (rozdíl je ovšem zanedbatelný). |
||
Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 12. 1. 2006, 07:04:38
Jestli to dobře chápu, tak
$pokus = "abc"; $_GET["$pokus"] je $_GET["abc"] ? $_GET['$pokus'] skončí chybou ? |
||
Hugo Profil |
#4 · Zasláno: 12. 1. 2006, 07:21:33
Anonymní
Chybou to neskončí, ale skript bude hledat prvek pole s indexem $pokus místo abc. |
||
krteczek Profil |
#5 · Zasláno: 12. 1. 2006, 07:55:59
$neco="jaja";
$pokus1="abc $neco";echo $pokus1;//vypíše abc jaja $pokus2='abc $neco';echo $pokus2;//vypíše abc $neco pokud chceš použít proměnnou jako název pole tak se nepíšou ani uvozovky, ani apostrofy, $pokus="abc" $_GET[$pokus] odpovídá $_GET['abc'] pokud bys použilapostrofy, nebo uvozovky: $_GET['$pokus'] odpovídá $_GET['$pokus'] A snad se nemýlím v přesvědčení, že pokud se jedná o proměnnou typu pole tak je jedno jestli je to v uvozovkách nebo apostrofech, v tomhle případě php neparsuje obsah na výskyt proměnných... krteczek |
||
Hugo Profil |
#6 · Zasláno: 12. 1. 2006, 08:13:39
krteczek
To není pravda, index pole se zpracovává jako řetězec, takže není jedno jestli použiješ apostrofy nebo uvozovky. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0