Autor Zpráva
$_empty
Profil *
Bry den,

zacinam se ucit OOP a CLASS (zatim jen php4, ucim se to 2. den) a vytvoril jsem si prvni minitridu , dosti primitivni.

Ma vubec nejaky vyznam takova to trida? Nebo by se mela dost rozsirit, o co napriklad? Hodila by se nekomu?

http://test2006.xf.cz/class/class.dir.phps

Diky
error414
Profil
$_empty
ucis se php2 dny a delas tohle neverim
$_empty
Profil *
Nee :), tridy ze se ucim 2 den, php asi pul roku
error414
Profil
$_empty
Ach taak tak to potom ano, me trvalo dost dlouho nez jsem to pochopil
$_empty
Profil *
fakt? imho zrovna ty bys to mel pochopit ihned ne? je to vcelku lamerina, rad bych to rozsiril o

* vypis poadresaru
* ukazatel mista na disku ..resp v danem adresari
* a dalsi veci

neni to spis tim ze to je spatne napsane?
error414
Profil
$_empty
No napsane to neni spatne az na to ze nejsou ostreny chybove stavy, nemyslel jsem pochopit tvuj script ale taje OOP.
Pri praci se soubory bychom meli testovat vse protoze chybove hlasky jsou v tomto pripade nebezpecne.

OT: nepouzivej shelove komentare, to je to #, ale // nebo /* */
$_empty
Profil *
error414> no mam s tim problemy taky.. hlavne si ted pisu Databazovy layer a resim docela problem:

drive $select1=mysql_query("select ...");
$select2=mysql_query("select ...");
$select3=mysql_query("select ...");

while($res1=mysql_fetch_array($select1))
{

echo $res1['COSI'];
}


---

a ted je to takto

$db->query("select1 ...);
$db->query("select2 ...);
$db->query("select3 ...);

while($res1=$db->fetch())
{

}

ale samozrejme se mi pouzije 3 select az! a drive v proceduralnim programovani sem si mohl pres argument predat jeden z tech 3 ..tady ne..

takze sem z toho mirne na vetvi :/

tridu mam taky kdyby ses chtel podivat http://test2006.xf.cz/class/db.class.phps

-------------

Btw hlasky osetrim a # se mi libi :)
halogan
Profil
$_empty: hashove (#) komentare jsou dle meho jen pozustatkem z minula, ale v praxi je snad nikdo nepouziva. Zaroven nejsou doporuceny v PEAR coding standardech a proste se nepouzivaji.
error414-
Profil *
$_empty
1. nechapu co mas na mysli
2. ta tva trida nama moc recht, proc se pisi databazove layery?
Prnim duvodem muze byt pouziti vice db - sqllike, mysql, atd a mi nechceme se pouzi
Druhym lepsi osetreni chyb

Tva tria neumi ani jedno, krome osetreni chyb pri pripojeni a to stejne odesle na vystup

3. Jeste ze si oddelal ty shelove komentare
RAmses
Profil *
Vidim ze se mam co ucit o tridach, sem z toho ted cely pomotany :D
llook
Profil
$_empty
U objektově orientovaných databázových vrstev se to obvykle řeší nějak takhle:
$prvniVysledek = $db->query("select cosi ..."); 

$druhyVysledek = $db->query("select cosi ...");

while ($row = $prvniVysledek->fetch()) {
echo $row['cosi'];
}
while ($row = $druhyVysledek->fetch()) {
echo $row['cosi'];
}
$_empty
Profil *
ILOOKU mas nejakou vlastni jednoduchou , ktera "odstranuje" muj problem ktery se vyskytl diky prechodu z proceduralniho programovani na objektove? Byl bych vdecen
llook
Profil
Zatím jsem používal ADOdb, ADOdb Lite a PEAR:DB.
http://adodb.sourceforge.net/
http://adodblite.sourceforge.net/index.php
http://pear.php.net/manual/en/package.database.db.php
Ale ani o jedný bych neřekl, že je jednoduchá.

Poslední dobou se taky dost prosazuje Creole, ale na to jsem si ještě čas nenašel - http://creole.phpdb.org/wiki/wiki.php

V PHP 5.1 už je vestavěné PDO, takže až se prosadí verze 5.1, tak nejspíš stoupne popularita tohoto.
$_empty
Profil *
Ilooku muzes se podivat na tu moji tridu? Tys mi poradil >>

>>

$prvniVysledek = $db->query("select cosi ...");
$druhyVysledek = $db->query("select cosi ...");

while ($row = $prvniVysledek->fetch()) {
echo $row['cosi'];
}
while ($row = $druhyVysledek->fetch()) {
echo $row['cosi'];
}


Nicmene to stale nefunguje, mohl bys mi tu moji "tridu" nejak upravit abych to mohl pouzivat dle tveho prikladu?

A diky za links
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0