Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
bitbit Profil |
#1 · Zasláno: 12. 1. 2006, 09:06:59 · Upravil/a: bitbit
Dobrý den / Zdar
Mám malý problém. Mám PHP kód, který načítá z databáze príspěvky podle limitu od do. Tento limit se počítá z počtu příspěvků, které se mají zobrazit na jedné stránce a z čísla stránky. Při první stránce je limit dodržen a zobrazuje se požadovaný počet příspěvků. Druhá stránka začíná správným příspěvkem, ale není dodržen limit a je zobrazeno více příspevků než má být. Na třetí stránce se začne zase od toho příspevku, který určuje počáteční limit, takže příspěvky jsou vypsány znovu. atd. Kód:
proměnná $idprispevek je predavana pomoci url. proměnná $pocet_na_stranku je napevno zadaná hodnota např. 5 zde si to muzete prohlednout v praxi. http://testbit.wz.cz/forum volane fce, ktere jsou zakomentovany na to nemaji vliv zde prikladam jeste kod fce strankovani, i kdyz ta IMHO na to nema vliv.
|
||
Hugo Profil |
#2 · Zasláno: 12. 1. 2006, 09:16:30 · Upravil/a: Hugo
IMHO je problém v tomto řádku
$konec = $idprispevek*$pocet_na_stranku; Správná syntaxe je LIMIT pocet_zaznamu, prvni_zaznam takže $konec = $pocet_na_stranku; $dotaz = MySQL_Query("SELECT * FROM $tb_forum ORDER BY id DESC limit $konec,$pocatek"); |
||
bitbit Profil |
#3 · Zasláno: 12. 1. 2006, 09:27:56
Hugo:
Diky moc. Mnel jsem se podivat do manualu. Funguje to |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0