Autor Zpráva
gaminn
Profil *
Zdravím, odesílám e-maily pomocí php, text i předmět projíždím funkcí imap_8bit(), ale někde je zádrhel:

maily odesílám z domény nejaka-domena.cz a pokud přijdou na e-mail info@nejaka-domena.cz, mají tuto podobu:

Received: by ali (mbox expanse01)
(with Cubic Circle's cucipop (v1.31 1998/05/13) Sun Jan 15 23:00:04 2006)
X-From_: www-data@ali.2kads.cz Sun Jan 15 22:59:51 2006
Return-Path: <www-data@ali.2kads.cz>
X-Original-To: info@expanse.cz
Delivered-To: expanse01@ali.2kads.cz
Received: by ali.2kads.cz (Postfix, from userid 33)
id D311470242; Sun, 15 Jan 2006 22:59:51 +0100 (CET)
To: info@expanse.cz
Subject: =?UTF-8?Q?P=C5=99ihla=C5=A1ovac=C3=AD_=C3=BAdaje?=
From: =?UTF-8?Q?EXPANSE s.r.o.?= <info@expanse.cz>
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Message-Id: <20060115215951.D311470242@ali.2kads.cz>
Date: Sun, 15 Jan 2006 22:59:51 +0100 (CET)
X-Antivirus: AVG for E-mail 7.1.371 [267.14.18/230]

V=C3=A1=C5=BEen=C3=AD obchodn=C3=AD partne=C5=99i!=0ANa z=C3=A1klad=C4=9B V=

a=C5=A1=C3=AD =C5=BE=C3=A1dosti V=C3=A1m zas=C3=ADl=C3=A1me p=C5=99ihla=C5=

=A1ovac=C3=AD =C3=BAdaje k Va=C5=A1emu =C3=BA=C4=8Dtu na www.asdfasdf.c=

z :=0A=0AP=C5=99ihla=C5=A1ovac=C3=AD jm=C3=A9no: fefefe=0AP=C5=99ihla=C5=A1=

ovac=C3=AD heslo: admina=0A=0AP=C5=99ihl=C3=A1sit na m=C5=AF=C5=BEete na t=

=C3=A9to adrese: http://www.asdfasdfasdf.cz/?stranka=3Dlogin_form=0A=0AP=C5=

=99=C3=ADjemn=C3=BD den=0A=0firma s.r.o.

----------------------------------------
Zobrazí se takto ( Outlook Express 6):
----------------------------------------

Vážení obchodní partneři!
Na základě V=
aší žádosti Vám zasíláme přihla=
ovací údaje k Vašemu účtu na www.sdfgsdfg.c <http://www.sdfgsdfg.c>=
z :

Přihlašovací jméno: fefefe
Přihlaš=
ovací heslo: admina

Přihlásit na můžete na t=
éto adrese: <http://www.sfdghsdfg.cz/?stranka=login_form>

P=
íjemný den

firma s.r.o.


----------------------------------------------------------------
stejný mail, který dojde na adrese neco@seznam.cz

Reply-To: =?us-ascii?Q?EXPANSE=20s=2Er=2Eo=2E?= <info@expanse.cz>
Received: (qmail 14732 invoked from network); 15 Jan 2006 22:07:47 -0000
Received: from unknown (HELO ali.2kads.cz) (212.71.133.15)
by ahriman.go.seznam.cz with SMTP; 15 Jan 2006 22:07:47 -0000
Received: by ali.2kads.cz (Postfix, from userid 33)
id B1C2270262; Sun, 15 Jan 2006 23:07:47 +0100 (CET)
To: martin.dusek11@seznam.cz
Subject: =?iso-8859-2?Q?P=F8ihla=B9ovac=ED=20=FAdaje?=
From: =?us-ascii?Q?EXPANSE=20s=2Er=2Eo=2E?= <info@expanse.cz>
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Message-Id: <20060115220747.B1C2270262@ali.2kads.cz>
Date: Sun, 15 Jan 2006 23:07:47 +0100 (CET)
X-Nod32result: clean
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.0.4 (2005-06-05) on
ahriman.go.seznam.cz
X-Spam-Status: No, score=-11.7 required=5.0 tests=ALICE,BAYES_00
autolearn=ham version=3.0.4
X-Spam-Level:

V=C3=A1=C5=BEen=C3=AD obchodn=C3=AD partne=C5=99i!=0ANa z=C3=A1klad=C4=9B V=
a=C5=A1=C3=AD =C5=BE=C3=A1dosti V=C3=A1m zas=C3=ADl=C3=A1me p=C5=99ihla=C5=
=A1ovac=C3=AD =C3=BAdaje k Va=C5=A1emu =C3=BA=C4=8Dtu na www.asdfasdfasdf.c=
z :=0A=0AP=C5=99ihla=C5=A1ovac=C3=AD jm=C3=A9no: gaminn2=0AP=C5=99ihla=C5=
=A1ovac=C3=AD heslo: gaminn2=0A=0AP=C5=99ihl=C3=A1sit na m=C5=AF=C5=BEete n=
a t=C3=A9to adrese: http://www.asdfasdfasdfasdf.cz/?stranka=3Dlogin_form=0A=0AP=
=C5=99=C3=ADjemn=C3=BD den=0A=firma s.r.o.


---------------------------------
zobrazí se (ve webmailu seznam.cz)
--------------------------------

Vážení obchodní partneři!
Na základě Vaší žádosti Vám zasíláme přihlašovací údaje k Vašemu účtu na www.asdfasdfasdf.cz :

Přihlašovací jméno: gaminn2
Přihlašovací heslo: gaminn2

Přihlásit na můžete na této adrese: http://www.asdfasdfasd.cz/?stranka=login_form

Příjemný den

firma s.r.o.

---------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------


Nemá někdo nějaký nápad, proč se do toho prvního e-mailu, který dojde na stejnou doménu, ze které byl odeslán, nacpou na některá místa znaky =?
krteczek
Profil
tak mne napadá neodesíláš to v utf-8? protoze standartni kodování na mail servrech je iso-8859-2 (pokud se opšt nemýlím :-( )
Cody
Profil
krteczek jak kde některé mají už stańadard UTF.
gaminn
Profil *
Celé jsem to překodoval do ISO-8859-2 a opět stejný výsledek, mail v pořádku dorazí na seznam.cz, ale na maily té domény, ze které je mail odesílán, to dojde ve stejném tvaru, tj. někdo jsou přidány znaky =. Nemá někdo nějaký jiný nápad, já už opravdu nevím... Prostě na lokální doménu dojde ten mail s, už ve zdroji zprávy, přidanými =, na seznam to přijde v pořádku.
krteczek
Profil
tak tohle vypadá na problém hostingu
gaminn
Profil *
Ano, to jsem zákazníkovi začal tvrdit už od počátku, jenže ten byl správcem jeho serveru ujištěn, že vše je v pořádku.

Je ale divné, že maily z jiných domén jim chodí dobře. Odesílal jsem stejným skriptem mail z mé vlastní domény na jejich a tam se nic nestalo, mail byl zobrazen v pohodě. Prosím, mohl by mi zde někdo napsat nebo mě odkázat na 100% fungující skript odesílající mail?
jozob
Profil
gaminn
Ako presne to posielaš? Nehodíš sem ten skript?
gaminn
Profil *
Promiňte, to mě taky mohlo napadnout...;)


function MyMail($to, $subject, $text)
{
$text=iconv('WINDOWS-1250', 'ISO-8859-2', $text);
$subject=iconv('WINDOWS-1250', 'ISO-8859-2', $subject);

$subject=IMAP_8Bit(EReg_Replace(' ', '_', $subject));
$text=IMAP_8Bit($text);

Mail($to,"=?ISO-8859-2?Q?$subject?=", $text, "From: mail@dom.tld\nMime-Version: 1.0\nContent-Transfer-Encoding: quoted-printable\nContent-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2");
}

Zhruba takto funkce vypadá... Vstupní data jsou v jiném kodování, proto to iconv().
jozob
Profil
gaminn
Skúsil si odoslať triviálnu správu len pomocou holej funkcie mail()?

Napr: mail("meno@domena.tld","subjekt", "ľščťžýáíéňúäô", "Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2");
gaminn
Profil *
Ano, taková zpráva dorazí v pohodě, s tou si to poradí. Pokud ale text projedu funkcí imap_8bit, uvedu kódování jako quoted-printable, tak se to podělá...
gaminn
Profil *
Zdravím,
tento můj problém stále přetrvává, nejsem si jistý, jestli není problém v mé funkci, která odesílá maily - mohl by mi tady teda někdo uvést 100% fungující funkci, která odesílá maily s českou diakritikou? Díky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0