Autor Zpráva
Suta
Profil
Konkrétně: v externím stylopisu mám definovanou pevnou výšku pravého sloupce. Pravý sloupec má však na každé stránce jinak dlouhý obsah (musí to tak být, to teď nerozebírejme). Jak naprogramovat, aby se jeho pevná šířka měnila pomocí proměnné ?

Co mě zatím napadlo, ale potřeboval bych usměrnit či trknout:
1) Někde jsem viděl příkaz, který zjistí výšku okna. V závislosti na tom by to snad nějak šlo nastavit, ale nevím jak: problém je, že když je stránka calá načtená a tedy znám konečnou výšku, tak už pak asi těžko změním výšku pravého sloupce, který je už načtený... Nebo by to šlo?
2) Jde nějak poslat CSS souboru proměnná, kterou použije třeba v mém případě pro nastavení hodnoty výšky určitého stylu ?

Dík za radu.
cesar
Profil
A co kdyby jsi to vložil do toho .php souboru takhle:

<style type="text/css">
.vyska{height:<?echo $vyska;?>px;}
</style>


Co Ty na to? Šlo by to tak? :-)
Suta
Profil
Jestli to jde zapisovat do stylopisu přímo ve stránce, tak by to šlo... Ovšem tzn. vepsat opět konkrétní výšku do každé .php stánky. Je to řešení.

Nicméně budu takto muset napsat sice pokaždé dle potřeby jinou výšku, tak jak mám stránky dlouhé, tedy ty statické, tam obsah znám a výšku určím... Nevím však jak na stránce dynamické, tedy např. forum kde se výška mění podle počtu příspěvků třeba, tam už bych potřeboval zpočítat tu výšku okna.. a to nevím jak :)
cesar
Profil
A třeba u toho fóra, je potřeba tam vepisovat výšku?
habendorf
Profil
Přesně tak, snažit se dopsat přesnou výšku je kravina. Takhle se to prostě nedělá.
Dělá se to tak, že uděláš layout, který se bude sám přizpůsobovat.
japlavaren
Profil
pokial som pochopil, nešlo by to:

<body>
<script>
w=zistenie výšky;
h=zistenie šírky;
</script>

<div style=" width: <script> document.write(w); </script>px; height: <script> document.write(h); </script>">

krsbdfjk
</div>

js moc nerozumiem, ale myslím, že by to šlo
cesar
Profil
Podobný styl, jako jsem psal já, ale místo proměnných z PHP tam jsou proměnné z JS. ;-)
habendorf
Profil
No, až na to, že JS se do kódu zapisuje trochu jinak než php :o)

Takže by to bylo spíš nějak jako document.getElementById("idecko").style.height=....
cesar
Profil
To je možné, já zase až tak s JS neumím(od toho mám kolegu ;-)).
habendorf
Profil
cesar: to taky byla reakce na japlavaren, ne na tebe
Suta
Profil
Dobře, poraďte mi prosím s tímto, potřebuji docílit následujícího, proto celé toto téma. Pokud na to přijdu, tak nepotřebuju nic počítat a vkládat žádnou pevnou výšku...

Mám pravý sloupec, který má na pozadí tenký proužek, který se opakuje. No a když nezadám pevnou šířku toho sloupce, tak mi to background končí tam, kde končí text... Což nechci, protože třeba prostřední sloupec je delší než ten pravý a tak chci aby se pravý podbarvil až do konce...
habendorf
Profil
To se dělá tak, že nemáš pozadí na pr. sloupci, ale na celé stránce - tudíž dojede vždy až do konce, ať už je nejdelší kterýkoliv sloupec.
Suta
Profil
A jinak to nejde? Používám layout, který než jsem ho vůbec zprovoznil ve všech prohlížečích tak jsem se pár týdnů zapotil... A předělat to, takový profik nejsem abych to měl brzy dodělané celé, což potřebuju.
viz http://suta.wz.cz/2006 (jedná se o levý a pravý sloupec).

Tedy shrnutí je takové, že se vším co píšete souhlasím, ale jsem ve slepé uličce, v dilematu zda to předělat nebo ne... a teď už se mi fakt jedná jenom o ty sloupce... :)
habendorf
Profil
To je za pět minut hotový.
Suta
Profil
Věřím ti, pro tebe určitě hračka. Já vím kolik jsem se natrápil když jsem to vytvářel. Teď prostě nevím. Asi to zkusím rozvrtat.
habendorf
Profil
Nic nevrtej, klid. Nemám čas koukat do kódu, ale předpokládám, že v pravém sloupci máš na pozadí obrázek, nějakých 100px široký. Ten vyhoď, udělěj si tenký proužek široký jako stránka (u tebe cca 800px), který bude mít vlevo a vpravo ty světlejší proužky a ten dej pod celou stránku. Je to jasný?

Pro inspiraci - třeba teď nedávno jsem dělal http://habendorf.plavacek.net/yachtbooker/ - mrkni jak je to udělaný a mrkni na obrázek http://habendorf.plavacek.net/yachtbooker/img/main.gif (budeš si ho muset stáhnout a pořádně zvětšit).
Suta
Profil
Super, zní to pěkně - teda fakt se mi to líbí. Myslím že to tak zkusím! Jinak když tě tu Plaváčku_2 mám(právě podle Plaváčka jsem se pustil do amatérského DHTML, dá se na ty stránky koukat?

Zkusím to tak, díky moc. To by mě asi nenapadlo.
habendorf
Profil
Jo ještě samozřejmě vyhoď background i z levého sloupce. A ještě jedna ukázka, na který je to vidět rochu líp:
http://habendorf.plavacek.net/fast/ a obrázek http://habendorf.plavacek.net/fast/img/back.jpg
Jednoduchý ne?
habendorf
Profil
To víš že dá, je to pěkný. Jen

"Po hodině zkoušení a testování jsme oběvyli pár chyb" - tak to je brutus :o) "objevili"
Suta
Profil
Jo, to nepsal já :) Zatím o stránkách nikdo neví a pustil jsem tam kámoše na testování :) Jenom když jsem tady dával před dvěma měsíci ke zhodnocení první návrh hlavní strany, tak se nikomu nelíbil ten modrý nádech a barvy.. že se ke skautům nehodí atd. Ale už končím, ať mě tady někdo nepošle jinam, že je tady na to "jiné fórum"...

Dík, Habendorfe.
zero0x
Profil
tento problem riesim casto, a skoro stale tak ze to pozadia vsetkych stlpcov dam opakujuci sa pruzok. ale nepaci sa mi toto riesenie chcem to naskriptovat. takze viete niekto ako sa da zistit vyska div-u??
habendorf
Profil
chcem to naskriptovat

To je blbost.
Šulda
Profil *
Cus chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo pomohl se zápisem do obrázku když udělám web ve photoshopu a nařežu obrázky všechno je ok ale jen do té doby než přijde převádění webu do codu konkrétně zápis do obrázku např. udělám si tří sloucový laout a potřebuju vložit nějaký text anketu či něco jiného do sloupce ale nevím jak na to
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.