Autor Zpráva
Václav
Jsem "poučený" začátečník a mám tento problém:
tato část kódu
<div id="dolni_cast_stranky">

<?php include "spodni.php"; ?>
</div>

by měla vložit stránku spodni.php do divu.
Bohužel se tak neděje.
Děkuji za radu.
bitbit
Chyba je v sintaxi include. SPRAVNE:

include("spodni.php");

soubor spodni.php musi byt ve stejne slozce jako je soubor, do ktereho ho vkladate
Václav
include("spodni.php"); - jsem opravil,

soubor spodni.php musi byt ve stejne slozce jako je soubor, do ktereho ho vkladate - je ve stejné složce, ale nefunguje to.
Peca
Na té syntaxi až tak nezáleží, řekl bych, že fungují obě.
Problém bude s tím spodni.php - má nějaký výpis? Je v něm nějaké echo? Prostě dělá ten soubor sám o sobě něco?
roberta
<?
include ("spodni.php");
?>
</div>

ak toto nepôjde, tak by si mohol napísať akú chybovú hlášku ti to vypíše
slunda
Zkus zdrojový kód, který chceš vkládat vložit do nějaké proměnné, třeba $spodni = "zdroják"; a zavolat soubor s proměnnou příkazem require "spodni.php"; a pak akorát funkcí echo zavolat proměnnou - echo "$spodni" - vyplivne ti to tam zdroják z té proměnné
Václav
Peca - soubor zatím nedělá nic (kromě náhodného textu), později bude obsahovat galerii obrázků.

roberta - žádnou chybovou hlášku to nepíše - proste se nic nezobrazí. A když si zobrazím zdroják, tak je tam přesně ten kod

<?
include ("spodni.php");
?>
</div>
Václav
slunda - můžeš to rozepsat, zase tak "poučený" nejsem. :-)
Hugo
Tak zkus

<?php

include ("spodni.php");

?>

</div>

V tom výpisu zdrojáku vydíš i ten php kód? Pokud ano a nezaberou ani závorky <?php ?>, tak ti na serveru pravděpodobně neběží php.
slunda
<?php
require "spodni.php";
?>

tohle bývá na začátku dokumentu, pokud chceš vkládat nějaké proměnné nebo volat určité funkce.
Vlastně to serveru řekne, že k práci s dokumentem bude potřebovat ještě ten soubor.

No a když budeš mít v souboru spodni.php nějakou proměnou, třeba $text a do ní přiřadíš zdroják, který chceš vložit do stránky $text = "fygwyijbviwyvg";

no a pak v místě dokumentu, kam chceš ten zdroják vložit, tak jen dáš <?echo "$text";?> a veme to text z promenný v tom souboru a šouopne ho na místo toho echa.
DoubleThink
Profil *
Chyba je v sintaxi include

není - include není funkce, ale jazykový konstrukt (podobně jako echo nebo exit)
správná syntaxe je include "neco" i include("neco");

Pokud se ti na výstupu zobrazuje totéž, co máš ve zdrojáku, je jisté, že to neprošlo PHP interpretem - zkontroluj si koncovku souboru nebo nastavení serveru.
Huggi
a mas en hlavni soubor kde je cely to include vlozeny pojmenovanej jako *.php? a pokud to zkousis u seb v pc musis samozrejme taky mit servr s php..jinac to nepujde..
Václav
Teprve teď jsem se dostal k tomu abych to dal na web.

Tady.

Doposud jsem používal EasyPHP.
Václav
Děkuji všem za pomoc, závada se odstranila.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0