Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MilanJ Profil |
#1 · Zasláno: 19. 1. 2006, 14:58:16
Mám formulář a potřebuji, aby se po stisku tlačítka stala nějaká akce, jak jinak.:-)
Jak ale nastavit, aby se nevolal jiný script v PHP, ale formulář zpracovala jen nějaká funkce nebo procedura v tom samém PHP souboru, jako je formulář. Jak se takové věci ošetřují standardně? ...nemám s tím zkušennosti. Díky |
||
Hugo Profil |
#2 · Zasláno: 19. 1. 2006, 15:05:15
Moc tomu nerozumím, ale asi ti pomůže nastavit action na jméno toho souboru, ve kterém je formulář. Ovšem tento postup není moc vhodný, kvůli opakovanému odesílání dat po reloadu.
|
||
jozob Profil |
#3 · Zasláno: 19. 1. 2006, 15:07:29
MilanJ
> "Jak se takové věci ošetřují standardně?" Záleží od konkrétneho prípadu, ale väčšinou asi presne tak, ako si napísal - tým istým súborom. Väčšinou sa to rieši tak, že vložíš do skriptu podmienku (PHP), ktorá na základe odoslania údajov ovplyvní obslúženie formulárových dát. Celá stránka bude rozvetvená. Spolu s formulárovými údajmi je potrené odosielať aj nejaký identifikátor, či bolo stlačené tlačidlo "submit". Uvádzam príklad:
|
||
iru Profil * |
#4 · Zasláno: 19. 1. 2006, 15:16:34
Třeba takhle:
<form method="get"> <input type="submit" name="posli" value="odeslat" /> </form> if (isset ($_GET["posli"])) { //testuje zda byl formulář odeslán co se má vykonat } |
||
iru Profil * |
#5 · Zasláno: 19. 1. 2006, 15:20:13
no, moc dlouho jsem to psala, ale jozob to píše líp.
|
||
Anonymní Profil * |
#6 · Zasláno: 19. 1. 2006, 23:45:40
Reload neni vubec problem a sam pouzivam krome vyjimek jako login vyhradne odesilani formulare stejnemu souboru a to z duvodu zobrazeni chybovych hlasek u policek kde se chyba vyskytla a taky proto, ze kdyz uzivatel zada nepovolene udaje nebo je nevyplni vsechny tak se mu opet zobrazi formular s udaji ktere již vyplnil. Nemusim snad rikat ze člověka naštve, když píše delší zprávu, potom odesle ale protože zapomněl vyplnit nick tak se zprava neprida a zobrazi se mu formulař ovsem cisty a on musi psat znovu.
Ja to resim pres podminky zda byly promenne predany pres post, jak jiz tady bylo ukazano, pokud je vse v poradku pak se data ulozi treba do db a vsechny pouzite promenne se zrusi pomoci unset($promenna); Takze pokud nekde stiskne F5 nebo dá Obnovit tak se nemůže stát(omylem či úmyslne), že vám pošle duplicitní zprávu |
||
RAmses Profil * |
#7 · Zasláno: 20. 1. 2006, 03:35:00
Anonymní jsem já, omlouvám se...
|
||
Hugo Profil |
#8 · Zasláno: 20. 1. 2006, 05:28:22
RAmses
To všechno co popisuješ jde řešit i když máš skript v jiném souboru než formulář. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0