Autor Zpráva
Niel
Profil *
Vytvoril som stranku kde pouzivam session. mam form ktory posle udaje na prihlasenie tu je overovaci kod:
<?session_id ("temp");
session_start();
if (($meno=="test") and ($heslo=="test")) {
$_SESSION['prihlasen'] = 'registred.php';
$_SESSION['meno'] = $meno;
header("location:index.php");
}

a tu je zaciatocny kod na index.php:
<?
session_id ("temp");
session_start();
if (isset($_SESSION['prihlasen'])){
$protect = $_SESSION['prihlasen'];
$meno = $_SESSION['meno'];
}
?>

mam tam samozrejme este odkaz na odhlasenie ktore vyzera takto:
<?session_id ("temp");
session_start();
session_destroy();
?>

moj zatial som to skusal iba lokalne a tu je moj problem. Mam doma postavenu siet so serverom. Na servru vsetko funguje tak jak ma prihlasim sa odhlasim sa...
avsak pokusil som sa cez siet nacitat stranku a on automaticky v indexe nacital $_SESSION['prihlasen'] (na serveru som nebol odhlaseny) moze byt ze session sa ulozila niekam a pokial neni odhlaseny tak sa nacitava automaticky na kazdom pc? Aj vramci internetu?Alebo by som tam mal este niekam zakomponovat overovanie IP adries? So session iba zacinam tak pls o pochopenie. A este 2 otazky ako sa pouziva session timeout? a ako to vlastne je s cookies?Niekde som sa docital ze pokial neni podpora cookies tak si to php nejakym sposobom obide a niekde som cital ze sa to musi rucne nastavit tak ako to vlastne je?
Niel
Profil *
skusil som tam narvat kod na overenie ip adresi v takejto forme=
<?session_id ("temp");
session_start();
if (($meno=="milan.h") and ($heslo=="minoh@zoznam.sk")) {
$_SESSION['prihlasen'] = 'registred.php';
$_SESSION['meno'] = $meno;
$_SESSION['ip'] = $REMOTE_ADDR;

Header("Expires: ".GMDate("D, d M Y H:i:s")." GMT");
}

a index vyzera takto

<?
session_id ("temp");
session_start();
if (isset($_SESSION['prihlasen'])){
if ($_SESSION['ip']==$REMOTE_ADDR){
$protect = $_SESSION['prihlasen'];
$meno = $_SESSION['meno'];
echo $_SESSION['ip'];}
else{
session_destroy();
}}
?>

teraz pre zmenu to robi taku haluz ze prihlasim sa a ked niekto iny ide na stranku tak ma to odhlasi kvoli tomu ze nesadli IP. Session malo byt spojenie medzi serverom a browserom ale toto vyzera tak ako keby vsetko si ukladal na server a kazdemu daval tie iste premenne ale ja uz fakt neviem pls heeeelp
krteczek
tady sem popsal jak používám sessioon> http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=17 583
krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0