Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Niel Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 1. 2006, 13:22:00
Vytvoril som stranku kde pouzivam session. mam form ktory posle udaje na prihlasenie tu je overovaci kod:
<?session_id ("temp"); session_start(); if (($meno=="test") and ($heslo=="test")) { $_SESSION['prihlasen'] = 'registred.php'; $_SESSION['meno'] = $meno; header("location:index.php"); } a tu je zaciatocny kod na index.php: <? session_id ("temp"); session_start(); if (isset($_SESSION['prihlasen'])){ $protect = $_SESSION['prihlasen']; $meno = $_SESSION['meno']; } ?> mam tam samozrejme este odkaz na odhlasenie ktore vyzera takto: <?session_id ("temp"); session_start(); session_destroy(); header("location:index.php"); ?> moj zatial som to skusal iba lokalne a tu je moj problem. Mam doma postavenu siet so serverom. Na servru vsetko funguje tak jak ma prihlasim sa odhlasim sa... avsak pokusil som sa cez siet nacitat stranku a on automaticky v indexe nacital $_SESSION['prihlasen'] (na serveru som nebol odhlaseny) moze byt ze session sa ulozila niekam a pokial neni odhlaseny tak sa nacitava automaticky na kazdom pc? Aj vramci internetu?Alebo by som tam mal este niekam zakomponovat overovanie IP adries? So session iba zacinam tak pls o pochopenie. A este 2 otazky ako sa pouziva session timeout? a ako to vlastne je s cookies?Niekde som sa docital ze pokial neni podpora cookies tak si to php nejakym sposobom obide a niekde som cital ze sa to musi rucne nastavit tak ako to vlastne je? |
||
Niel Profil * |
#2 · Zasláno: 25. 1. 2006, 11:35:57
skusil som tam narvat kod na overenie ip adresi v takejto forme=
<?session_id ("temp"); session_start(); if (($meno=="milan.h") and ($heslo=="minoh@zoznam.sk")) { $_SESSION['prihlasen'] = 'registred.php'; $_SESSION['meno'] = $meno; $_SESSION['ip'] = $REMOTE_ADDR; Header("Expires: ".GMDate("D, d M Y H:i:s")." GMT"); header("location:index.php"); } a index vyzera takto <? session_id ("temp"); session_start(); if (isset($_SESSION['prihlasen'])){ if ($_SESSION['ip']==$REMOTE_ADDR){ $protect = $_SESSION['prihlasen']; $meno = $_SESSION['meno']; echo $_SESSION['ip'];} else{ session_destroy(); header("location:index.php"); }} ?> teraz pre zmenu to robi taku haluz ze prihlasim sa a ked niekto iny ide na stranku tak ma to odhlasi kvoli tomu ze nesadli IP. Session malo byt spojenie medzi serverom a browserom ale toto vyzera tak ako keby vsetko si ukladal na server a kazdemu daval tie iste premenne ale ja uz fakt neviem pls heeeelp |
||
krteczek Profil |
#3 · Zasláno: 25. 1. 2006, 11:54:47
tady sem popsal jak používám sessioon> http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=17 583
krteczek |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0