Autor Zpráva
maxmin
Profil *
Ahoj, jsem začátečník v PHP. Mám dvě různé domény, ale pro druhou doménu nechci platit zvlášť webhosting, stránky budou mít měně než 1MB.
Bylo mi řečeno, že si druhou doménu můžu udělat jako alias, dát si ji na mém aktuálním webhostingu do určité složky a pak ošetřit pomoci nějakého PHP scriptu. Dělali jste to už někdo?
jozob
maxmin
"Dělali jste to už někdo?"
Áno. Konkrétne na webe www.kanoe.sk, ktorý nespravujem ja, ale na tom istom hostingu je aj web, ktorý spravujem ja. V tomto konkrétnom prípade ide o viac ako 5 domén, neviem presne koľko ich je ale je ich dosť. Hlavná doména je www.kanoe.sk a ostatné domény sú aliasy. V súbore index.php sa zisťuje z akej domény sa pristupuje a následne sa uživateľ presmeruje do iného priečinku. Aktuálna adresa sa zisťuje pomocou premennej $_SERVER["HTTP_HOST"].

Môžeš si to vyskúšať, na jednom hostingu sú napríklad tieto adresy:
www.kanoe.sk a www.krknov.sk

Domén je viac, ale ako príklad stačia dve.
maxmin
Profil *
Díky moc, to je přesně to co potřebuju.
maxmin
Profil *
Mám už tedy dva aliasy a jeden webhosting. www.golfprovsechny.cz a www.visiball.pl

Na původní doméně mám soubor index.html. Ten chci kvůli vyhledávačům zachovat.
Bude v pořádku, když index.html přejmenuju na index.php a úplně nahoru nad začátek html kódu vložím kód
<?php
if (($_SERVER['HTTP_HOST'])=='visiball.pl')
{Header('Location: http://www.visiball.pl/visiball.htm');
}
elseif (($_SERVER['HTTP_HOST'])=='www.visiball.pl')
{Header('Location: http://www.visiball.pl/visiball.htm');
}
else;
?>
A odtud už bude původní obsah souboru index.html.

Zkoušel jsem to a funguje to. Jen se chci zeptat jestli tohle řešení není nějaké nestandartní, nebo jestli v tom nejsou chyby.
jozob
maxmin
"Jen se chci zeptat jestli tohle řešení není nějaké nestandartní, nebo jestli v tom nejsou chyby."
Úplne v pohode, ale to else tam nemusí byť, kľudne to vyhoď.
maxmin
Profil *
Díky, else vyhodím. Ještě jsem si všiml že stránka se začne načítat s malinkou prodlevou, to je taky v pořádku? Vím, že to server musí zpracovat ale jsou to jen dvě podmínky, to přece nemůže zabrat skoro žádný čas.
jozob
maxmin
"Ještě jsem si všiml že stránka se začne načítat s malinkou prodlevou"
To môže byť spôsobené tým, že dochádza k jednému HTTP požiadavku navyše. To môže spôsobiť oneskorenie.
jozob
Teda pardon... asi nedochádza k požiadavku navyše, pretože všetko prebieha na servri.
souki
jde to vyřešit nějak abych nemusel mít hosting pro obě domény?
a aby pokud možno zůstala nahoře adresa původní domény? napadá mě jedině nějaký frame.....
jozob
souki
Áno, o tom je aj táto téma. Vyššie už o tom bolo napísané. Máš tam aj PHP skript, ktorý nie je ťažké upraviť tak, aby zohladňoval iné domény.
souki
pořád to nechápu.... jak jste docíli toho, že na jednom hostingu pro jednu mohou být dvě. Chápu přesměrování, ale nevím jak se vám povedlo že se v prohlížeči ukazují dvě různé adresy. Konkrétně u kanoe.sk a krnov.sk
Anonymní
Profil *
Zdravim,
myslim, ze nejjednodussi variantou je najit si hosting, kde maji povolen virtual host (vytvoreni virtualniho serveru, tzn. nasmerovani urcite domeny do konkretniho adresare). Pak je mozne bez problemu provozovat 2 a vice domen s ruznymi obsahy na jednom hostingu.

Hledal jsem, ale nasel jsem pouze jeden a to www.aerohosting.cz Sluzbu virtual host maji pristupnou od programu VETRON vyse. Bohuzel kvalitu poskytovanych sluzem neznam.

Hodne zdaru

Jarda Svoboda
souki
děkuji.... je to přesně co jsem hledal... bohužel na mě moc nezapůsobili svým webem, takže ještě uvidím.... Ale děkuji za tip ;)
Anonymní
Profil *
No, reknu to asi takhle.... za 89,- Kc mesicne to stoji za zkousku a pokud nebudete spokojen tak muzete jinam, bohuzel jsem tuto situaci resil nedavno a vim, ze hostingu, ktere podporuji tuto sluzbu je jak safranu... Vsichni webhosteri tuto sluzbu vyloucili ze sveho portfolia a radsi nabizeji skoro az nesmyslne velikosti (3000MB / 200 CZK), ktere i tak normalni uzivatel nevyuzije a pokud si nekdo mysli, ze si udela na tomto prostoru nejaky download server tak se myli, protoze by tim zarucene porusil pravidla webhostingu :o) . Web neni buhvijak designersky dokonaly, ale splnuje svuj ucel.

Jarda Svoboda
souki
na zkoušku..... jenže tam je psáno platba minimálně na 12 měsíců...... ještě to promyslim.... zatík to řešim přesměrováním přímo u regostrátora..... ale moc díky za tip ;)
pikin
Profil *
Zdravím odborníky :-).

Právě řeším podobný problém, tak bych se chtěl zeptat : mám registrovány domény 111.xy + 222.xy + 333.xy (pro zjednodušení).

- pořídím si hosting na doménu 111.xy, pro kterou bude výchozí kořenový adresář (/) a vlastní stránky pro tuto doménu umístím do adresáře (subdomény) s názvem 111
- u registrátora domény nastavím přesměrování domény 111.xy na stránku v hostingu - www.111.xy
- do kořenového adresáře hostingu (/) dám index.php s php skriptem, kterým přesměruji příchozí doménu 111.xy na - Header('Location: http://www.111.xy/111')
- pokud zadám v prohlížeči adresu www.111.xy, budu přesměrován a v adresovém řádku prohlížeče se zobrazí adresa www.111.xy/111

- v hostingu umístím stránky pro doménu 222.xy do adresáře 222 a pro doménu 333.xy do adresáře 333
- u registrátora domén nastavím přesměrování domén 222.xy a 333.xy na hosting - www.111.xy
- opět pomocí php skriptu, ve stránce index.php v kořenovém adresáři, přesměruji příchozí doménu 222.xy na - Header('Location: http://www.111.xy/222') a příchozí doménu 333.xy na - Header('Location: http://www.111.xy/333')
- pokud zadám v prohlížeči adresu www.222.xy, budu přesměrován a v adresovém řádku prohlížeče se zobrazí adresa www.222.xy/222
- pokud zadám v prohlížeči adresu www.333.xy, budu přesměrován a v adresovém řádku prohlížeče se zobrazí adresa www.333.xy/333

Pochopil jsem správně, že to takhle půjde? Nemám bohužel možnost vyzkoušet si to.

Díky, pokud si dá někdo práci s odpovědí.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0