Autor Zpráva
Doom4
Profil *
Jeste bych se chtel zeptat jak formatovat text v php kodu, protoze treba vlozeni tagu <font size="2"></font>
href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&od=".($od-ROWS)."\"><fo nt size="2">Předchozí</font></a>&nbsp;|&nbsp;";
//další - vytvoř, pouze pokud nejsme v posledních ROWS
if ($od+ROWS>$celkem) echo "Následující&nbsp;|&nbsp;";

absolutne nefunguje :-(a pak jeste jak vkladat do php kodu css jako externi soubor nebo primo do kodu taky mi to nefacha kdyz jsem chtel formatovat napriklad menu ktere bylo v php souboru
<font size="2">
<div class="menu">
<a href="index.php?clanek=zmenahesla">Změnit heslo</a>
</div>
</font>

ci <style>div.menu{disply:block;width:100px;height:50px;background-color: black;}</style> taky nefacha :((((
WanTo
Profil
Uvozovky musíš napsat jako \"
Doom4
Profil *
To treba takhle <font size=\"2\"> ? Nebo echo \"<font size="2"> \";
kaifman
Profil
echo "<font size=\"2\">";
krteczek
Profil
lepší řešení je
echo '<font size="2">';
echo 'nějaký text ktery chvi vepsat <font size="'.$proměnná.'">';
krteczek
24k_work
Profil *
<OT>
A a jeste lepsi je na to pouzis SPAN
jozob
Profil
krteczek
"lepší řešení je ..."
Nemôžeš povedať, čo je lepšie riešenie. Každý ma svoje typografické zvyklosti. Každemu vyhovuje niečo iné.

Obidva zápisy majú svoje pre a proti, záleží len na jednotlivcovi, akú metódu zvolí.
habendorf
Profil
jozob: Já myslím že krteczek má pravdu. Na php jsem sice lama, ale pokud vím, tak text v apostrofech je interpretován "tak jak je", takže by to mělo být rychlejší. Ale možná kecám :o)
jozob
Profil
habendorf
No čo sa týka rýchlosti, na to sa treba vykašľať. Netuším prečo by mal byť rozdiel v rýchlosti, a ak áno, určite to bude biedny rozdiel, ktorý nestojí za reč.
jozob
Profil
A osobne používam takýto, pre niekoho možno zbytočný zápis:
"text text text".$premenna."text text text <html_tag atribut=\"hodnota\"></html_tag> atd..."
krteczek
Profil
proč používám zápis pomocí apostrofů já?
1. Protože nemusím používat zpětné lomítka, výjimka je pouze při zápisu javascriptu, potom už musím použít zpětná lomítka na apostrofy, a stalo se mi to zatím jen jednou.
příklad:
	$r['clanek']='<input type="button" title="začátek strong - zdůraznění ( tučné písmo ) " onclick="dostranky(\'<strong>\')" value="b" style="font-weight:bold;">'; 


2. tento zápis má i své nevýhody, jednou z nich je, že v textu nelze použít zalomení řádku, musí se přerušit a vložit "\n".
krteczek
jozob
Profil
krteczek
Ale to sú subjektívne dôvody. Ja si stále myslím, že nemá význam sa o tom baviť, rovnako ako napríklad o téme Win vs. Lin, alebo Notepad vs. PsPad... atď...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0