Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
andrej Profil * |
#1 · Zasláno: 31. 1. 2006, 22:06:03
mam taky problem a cely vecer sa s tym lopotim... prosim poradte.
Mam dve tabulky: Autoror - tam je dolezite spomenut len ID a MENO zaregistrovaneho pouzivatela Sagus - tabulka, ktora uchovava postu, medzi roznymi uzivatelmi, dolezite polia na spomenutie su ID, AUTOR (kto postu pise), PREDMET (komu) - v oboch su zapisane ID uzivatelov ku ktorym su priradene mena v AUTOROR Ide mi o to, aby som vytvoril zoznam ludi, s ktorymi si dajme tomu XY pise... To znamena len raz zobrazit mena tych, ktorym XY postu poslal a este nedostal odpoved, postu prijal, no este neodpovedal alebo si uz navzajom dlhsie pisu... Jednoducho, vsetky "spojenia" ktore vznikli s XY. No a tu je problem, neviem ako na to... jedine co som vytvoril, bol zoznam ludi, ktori MU napisali... no neviem ako spravit, aby sa tam zobrazovali aj ludia, KTORYM XY napisal a oni este neodpovedali... vid. moj script: $MSQ = mysql_query("select distinct autoror.meno, sagus.predmet, sagus.autor from sagus left join autoror on autoror.id=sagus.autor where sagus.predmet=".$_SESSION["XY-iho_ID"]." and stav_posty=0"); Stav_posty=0 znamena, ze dana posta este nie je zmazana... Vdaka moooooc :) |
||
Kajman_ Profil * |
#2 · Zasláno: 31. 1. 2006, 22:40:27
Asi bude stačit napsat ještě ten druhý select a dát mezi ně union.
select distinct autoror.meno, sagus.predmet, sagus.autor from sagus left join autoror on autoror.id=sagus.autor where sagus.predmet=".$_SESSION["XY-iho_ID"]." and stav_posty=0 union select distinct autoror.meno, sagus.autor, sagus.predmet from sagus left join autoror on autoror.id=sagus.predmet where sagus.autor=".$_SESSION["XY-iho_ID"]." and stav_posty=0 |
||
Benci Profil * |
#3 · Zasláno: 31. 1. 2006, 22:45:03
presne to som chcel prave napisat :D vyborne, moja rec, Kajman :D
|
||
andrej Profil * |
#4 · Zasláno: 31. 1. 2006, 22:56:06
tak teda, taku rychlost som necakal!
Vdakaaaaaa, uz to ideee :) |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0