Autor Zpráva
pyty
Profil
mam taku malicku otazocku...
no, mam retazec typu integer napr v premenej $cisla
a chcel by som aby sa kazdy znak v retazci zmenil na iny retazec kde by bol pouzity ten samotny znak (napr aj 2x)
pr:

123456 by vyzeralo:

<span class=1>1</span><span class=2>2</span><span class=3>3</span><span class=4>4</span><span class=5>5</span><span class=6>6</span>

da sa to ??
dik
izsak
Profil
Da sa to rozdelenim na pole (neviem, ci PHP umoznuje pristup k jednotlivym znakom, napr. $cisla[$i]) a potom to spracovat v cykle.

1.)retazec typu integer - totálna blbosť, také niečo nemôže existovať.
Keď, tak "mám číslo uložené ako text", ale pre teba v tom asi nebude žiaden rozdiel... O:-)

2.)trieda (ani identifikátor) v CSS (a HTML) nesmú začínať na číslo. Musia vždy začínať na znak.

Kód (principiálny, PHP moc neviem):

var $result;

for ($i=0; $i<length($cislo); $i++) {
$result .= '<span class="c'. $cislo[$i] .'">'. $cislo[$i] .'</span>';
}
Anonymní
Profil *
retazec typu integer
:-) LLOOLL !!!
sorry, dnes som zle spal...
:-) ha ha ha :-) .....
hahahah.....
:-) vraj "retazec typu integer" :-)
LOL
to je kravina roku 2004 !!!
ha ha .....

o..k .. ha ha .. dik .ha ha
retazec typu integer ....haha..
Leo
Profil
Nebo by to nejspis slo pres regularni vyrazy:

http://cz2.php.net/manual/cs/function.preg-replace.php

Leo
pyty
Profil
to hore som ... ha ha ...pisal ja ..
sorry .. :-))) .. totiz -.... ha ha-
dnes som preistaloval ... typu integer haha ... XP
a este som nestihol obnovit .. lolololol ... data z opery
a tak som nebol .... ha ha .... prihlaseny a myslel som....
typu integer lol.... za som.... ha ha :-)
typu integer.. retazec..lol
pyty
Profil
Leo
no, ja som to tiez chcel skusit, ale kedze som v PHP zaciatocnik a bez praxe, tak mam v tych regularnych hakoch bakoch trocho mis-mas....
uvidim

....lol... retazec typu integer

PS: nepijem !!
juneau
Profil *
$cislo = "123456789";

for($i = 0; $i < strlen($cislo); $i++ )
{
@$cislice = substr($cislo,$i,1);
echo "<span class=\"cl" . $cislice . "\">" . $cislice . "</span>";
}

to by mohlo fungovat
llook
Profil
Ani není potřeba substr, v PHP je možné ke znakům v řetězci přistupovat přes jeho pořadí v hranatých závorkách:

$retezec = '123456789';
for($i=0; $i<strlen($retezec); $i++)
{
$znak = $retezec[$i];
echo '<span class="c'.$znak.'">'.$znak.'</span>';
}

Trochu se to podobá poli, ale ne tak docela. Například $retezec['nesmysl'] vrátí první znak řetězce (protože se 'nesmysl' převede na integer - v tomto případě 0). Kdyby $retezec byl pole, tak by to vrátilo NULL a upozornilo na použití nedefinovaného indexu.
juneau
Profil *
opravdu jsou to hranate zavorky? v manuale vidim slozene : $retezec{$i} ... kazdopadne mas ale pravdu, tohle snazsi reseni me nenapadlo.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.