« 1 2
Autor Zpráva
jozob
Profil
Suta
"co to udělá?"
Nastaví platnosť session až do uzavretia okna prehliadača. V podstate by mala skončiť platnosť cookie a tým pádom to zmizne.
Suta
Profil
jozob
Tak jestli to funguje tak jak píšeš, tak to je jedna z věcí, která mi pomůže. A funguje to spolehlivě? Třeba i když vypne proud a uživatel odejde "nedobrovolně" tímto způsobem?
jozob
Profil
Suta
"když vypne proud a uživatel odejde "nedobrovolně" tímto způsobem"
Tak to som neskúšal :-) Ale podľa mňa nad takými vecami netreba rozmýšľať. Predstav si obrovské servery, všetky využívajú štandardné metódy a nemajú žiadne problémy. Napr. veľa poštových serverov používa klasické sessions. Nevidím v tom žiaden problém. A ako hovoríš - ak si na webzdarma, nevyzerá to na portál s návštevnosťou 100 000 za deň. Takže nie je sa čoho obávať.

Inak nedávno som písal článok pre looserov (pre takých ako som ja) o prihlasovaní na stránke. Je tam jednoduché riešenie so sessions a myslím, že funguje super. Stačí zobrať kostru a poriadne ho vytuningovať / vyladiť. A týmto vyhlasujem ďaľšiu súťaž (keď ich toľko vyhlasujeme), kto mi pošle najlepšiu úpravu toho základného riešenia, spomeniem ho v najbližšiom článku o webe.
jozob
Profil
Ešte k súťaži: dám mu samozrejme textový odkaz na jeho web :-) Lákavá ponuka nie :-) A čo sa týka kódu - nemusíte sa báť, že ho ukradnem :-) Mám milóny svojich kódov a už ich asi budem mazať, lebo ich je veľa a je v tom bordel :-)
Suta
Profil
jozob
Jo takhle, takže když nastavím u session.cookie_lifetime hodnotu "0", tak session je zničena při zavření okna?
Dvě otázky:
1. Jde nějak skloubit, aby byla session zničena při zavření okna ale aby měla zároveň určitou životnost? (tedy např. uživatel sice nezavře okno, ale uběhne doba dejme tomu 5-ti minut...)
2. session.cookie_lifetime musím nastavit v php.ini ?
jozob
Profil
"když nastavím u session.cookie_lifetime hodnotu "0", tak session je zničena při zavření okna?"
Áno, presne tak.

"1. Jde nějak skloubit, aby byla session zničena při zavření okna ale aby měla zároveň určitou životnost?"
Netuším.

"2. session.cookie_lifetime musím nastavit v php.ini?"
Áno. ini_set("session.cookie_lifetime","0")
Suta
Profil
jozob
Díky.
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.