Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Exodus Profil |
#1 · Zasláno: 9. 2. 2006, 18:20:49 · Upravil/a: Exodus
mám problém...při registraci je potřeba jestli nick třeba už neexistuje, ale mám problém s jeho detekcí...
<?php include "connect.php"; $sql=mysql_query("SELECT * FROM tabulka"); $result = mysql_query($sql); $resultsnumber = mysql_num_rows($result); if ($resultnumber!=$login) { mysql_query("insert into tabulka(login) values ('$login')"); echo "bla bla"; } else { echo "Nick už existuje"; } ?> zkoušel jsem i <? $vysledek=mysql_query("select * from tabulka"); $zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek); if ($zaznam[login]!=$login) { mysql_query("insert into tabulka(login) values ('$login')"); echo "bla bla"; } else { echo "Nick už existuje"; } ?> to mi však funguje jen pro první řádek...cokoliv na dalších už neregistruje... |
||
Marty Profil |
#2 · Zasláno: 9. 2. 2006, 18:25:52 · Upravil/a: Marty
<?php
include "connect.php"; $nick = "";// prirad nick uzivatele $sql= "SELECT * FROM tabulka WHERE nick = $nick"; $result = mysql_query($sql); $resultsnumber = mysql_num_rows($result); if ($resultsnumber == 0) { mysql_query("insert into tabulka(login) values ('$login')"); echo "bla bla"; } else { echo "Nick už existuje"; } ?> Netestovano, ale mělo by to fungovat. |
||
lades Profil |
#3 · Zasláno: 9. 2. 2006, 18:48:24
tady mam jednu fukcicku ktera funguje a pouzivam ji k overeni jestli hodnota dana parametrem v datbazi je
function jevDB($obr){ $spojeni = sqlConn();//moje fce pro pripojeni a testovani $query = "SELECT * FROM popisky where soubor='$obr' "; $result = MySQL_Query($query); if (!$result){ echo "posralo se to"; die; } if ( ($signnum=mysql_num_rows($result))>=1)//pocet radku vysledku return $result; else return NULL; sqlDisConn($spojeni);//moje funcke pro odpojeni } |
||
Exodus Profil |
#4 · Zasláno: 9. 2. 2006, 19:03:45
to první nefunguje...stejná chyba jako u mě
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/r/rhea/mysql/pocitadlo.php on line 6 bla bla |
||
Marty Profil |
#5 · Zasláno: 9. 2. 2006, 19:31:43
Já jsem zkopíroval ten tvůj ukázkový příklad ale celý jsem ho nekontroloval. Teď jsem se na to podíval a našel dvě velmi zásadní chyby, které jsem již opravil.
Zkus to znovu, popřípadně zkontroluj zda souhlasí názvy sloupců. |
||
Exodus Profil |
#6 · Zasláno: 9. 2. 2006, 20:08:58
když mi ty zásadní chyby neukážeš tak je nevím :)
|
||
Marty Profil |
#7 · Zasláno: 9. 2. 2006, 20:19:17
Tak jak je to napsané v mém prvním příspěvku je to správně (už opravené). Jednou si tam měl překlep v proměnné ($resultnumber místo $resultsnumber) a pak tam byla chyba v SQL.
$sql=mysql_query("SELECT * FROM tabulka"); $result = mysql_query($sql); |
||
Exodus Profil |
#8 · Zasláno: 9. 2. 2006, 21:03:59
jo takhle..ty si to opravil...nedošlo..vyzkouším
|
||
Exodus Profil |
#9 · Zasláno: 9. 2. 2006, 21:19:17
ta samá chyba
|
||
Acci Profil |
#10 · Zasláno: 9. 2. 2006, 21:22:00 · Upravil/a: Acci
Bacha na automacitu operací. Takhle by se mohlo stát, že se někdo pokusí zaregistrovat ve stejný okamžik jako stejný uživatel. Proto bych doporučoval použít http://php.vrana.cz/vyuziti-unikatnich-klicu-v-databazi.php. Jistota je jistota.
|
||
Exodus Profil |
#11 · Zasláno: 9. 2. 2006, 21:23:26
to mi vůbec nedošlo dík
|
||
cert Profil |
#12 · Zasláno: 10. 2. 2006, 01:31:19
$nick=$_POST['nick'];
$data = mysql_connect("","",""); mysql_select_db("DB",$data); $que = mysql_query("select * from table where nick='$nick' limit 1",$data)or die("blabla".mysql_error()); if (mysql_num_rows($que)<=0) { //zde pusti nick } else {echo "nick uz existuje";} pokud ti de o jedinecny nick tak toto bohate staci |
||
Exodus Profil |
#13 · Zasláno: 10. 2. 2006, 11:22:55
už to funguje, děkuju všem
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0