Autor Zpráva
grafical
Profil
uplne blby problem, ale neviem, kde v nom robim cybu :-(

takze tu je tabulka:

CREATE TABLE lokace (
id int(5) NOT NULL auto_increment,
lokace_x int(5) NOT NULL default '0',
lokace_y int(5) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (id)
) TYPE=MyISAM;

a tu je cast scriptu:

<?php
$link=mysql_pconnect('localhost', 'root');
$db=mysql_select_db('cool');
$vysledok=mysql_query('SELECT y FROM lokace');
$y=MySQL_Fetch_Array($vysledok);

echo '<center><br>Y: ';
echo $y;
echo '</center>';

?>

a pise mi to :


Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\program files\easyphp1-8\www\try\try1.php on line 5

ja vazne neviem, kde robim chybu ... proste mi to nevypise ...
jozob
Profil
Problém je asi v SQL dotaze SELECT y FROM lokace, nakoľko políčko y v DB nemáš.
jozob
Profil
A pokiaľ chceš zistiť, o akú SQL chybu ide, za SQL dotaz (mysql_query) pridaj echo mysql_error();
Peca
Profil
lokace_y a y není totéž.
grafical
Profil
jozob
ja som mantak, zabudol som to lokace dopisat :-)
ale aj tak to nejde, teraz mi proste nevypise nic ... este idem skusit co bypise mysql_error ...
grafical
Profil
takze mysql_error nehlasi nic :-(
teda ak to spravne zapisujem :
$vysledok=mysql_query('SELECT lokace_y FROM lokace') or die("Zase ta chyba... = ".mysql_error()); ??
jozob
Profil
Ak mysql_error nič nehlási, SQL dotaz bude v poriadku. Teraz môže byť chyba v dátach DB (napr. neexistujú - nie je žiaden riadok), alebo niečo podobné...
Peca
Profil
echo $y; je špatně.
echo $y['lokace_y'];
jozob
Profil
grafical
Mal by si mať výstup "Array". Takže nechápem, prečo si nemal žiaden výstup. Správne riešenie napísal Peca.
grafical
Profil
Peca
takze ja uz vazne neviem, nejde mi to aj tak ... skusim to dat na wz, mozno mi to robi neplechu iba na localhoste...
jozob
Profil
grafical
"nejde mi to aj tak"
To je pochopiteľné - ak echo $y nevrátil "Array". Chyba bude niekde v DB.
Peca
Profil
Napiš ten select do php admina a uvidíš, jestli to má něco vracet. Třeba je tam hodnota null.
grafical
Profil
jozob
asi asi ... na wz mi to tiez nejde ... nemam zle spravenu tabulku ?
grafical
Profil
Peca MySQL vrátil prázdný výsledek (tj. nulový počet řádků) ... ale neni su nastavene nulove hodnoty, takze neviem ...
jozob
Profil
grafical
"nemam zle spravenu tabulku"
Keby si mal zle navrhnutú tabuľku, nevytvoril by si ju :-)

Skús to, čo radí Peca. Môže byť na príčine to, že v tabuľke jednoducho nie sú dáta. Ako pozerám, vyzerá to na nejakú PHP hru, alebo niečo podobné. Čiže predpokladám, že tabuľku "lokace" plní skript, takže skús skontrolovať, či skript správne pracuje - či správne plní tabuľku.
grafical
Profil
jozob
jj bude to hra ... mam spraveny dost velky script , ale mne to nejde ani takto, ked napisem len ten hore... a ze su neni v nej data, to moze byt pravda, idem tam nieco dat :-) ale mam tam nastavenu vychodziu hodnotu na nule tak neviem...
jozob
Profil
grafical
"ale mam tam nastavenu vychodziu hodnotu na nule tak neviem"
OK, ale keď tam nevložíš riadok, ťažko sa tam vloží tá implicitná nula :-)
grafical
Profil
jozob
ja ******* ... :-) takze dal som do admina : insert into lokace (lokace_x, lokace_y) values(0, 0) a uz to frciiii ... super ... dik vsetkym :-)
grafical
Profil
tak a mam tu dalsi problem :-)

if (isset($_GET['chod']))
{
if ($_GET['chod']=="")
{
}
elseif ($_GET['chod']==s)
{
$zmena=mysql_query("UPDATE lokace SET lokace_y = lokace_y+1");
}
elseif ($_GET['chod']==j)
{
$zmena=mysql_query("UPDATE lokace SET lokace_y = lokace_y-1");
}
elseif ($_GET['chod']==v)
{
$zmena=mysql_query("UPDATE lokace SET lokace_x = lokace_x+1");
}
elseif ($_GET['chod']==z)
{
$zmena=mysql_query("UPDATE lokace SET lokace_x = lokace_x-1");
}
else
{
}
}
else
{
echo '<center><font color="red"><h3>ABCDEFGHIJKLMONPRSTUVWXYZ</h3></font></center>';
}

na localhoste mi vypise chybu, no na wz nie , ale to je jedno, hlavne ze to ide na serveri ... takze ide o taku chybu, ze
mi to skace jak sa mu to paci ... vo FF obzvlast... raz to skoci o dve miesta, inokedy vobec... cim to moze byt ?
jozob
Profil
grafical
Radšej zapíš tie "commandy" do úvodzoviek, napríklad: $_GET['chod']=="s". Neviem, či to pomôže, ale možno...
grafical
Profil
jozob
a ked to robim s tymi uvozovkami, mam dat aj do odkazu ? teda predtym som to mal : *.php?chod=s
a ci to mam zmenit na *.php?chod="s" ?? alebo nechat ?
grafical
Profil
v kazdom pripade to nefunguje ani tak ... stale to skace jak sa mu zachce...
jozob
Profil
grafical
"a ked to robim s tymi uvozovkami, mam dat aj do odkazu?"
Nie, samozrejme, že nie. Len pri tom porovnávaní.
Peca
Profil
Asi by to chtělo nějaké ošetření refreshe. Odesílá se ten skript na tu stejnou stránku?
Btw znáš příkaz switch nebo operátor "&&" a "!" ? Ne že by to pomohlo, ale zpřehlednil by se trochu kód.
grafical
Profil
Peca
Odesílá se ten skript na tu stejnou stránku?
ano ...

switch poznam, ale ked to nepomoze, tak mi to zatial netreba, ten script zatial neni taky velky :-)
grafical
Profil
inak, keby chcel niekto vediet, co z toho vzniklo, je to tu : http://grafical.wz.cz :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.