Autor Zpráva
Tom&Tom
Profil *
Dobry den
Zrovna jsem si nainstaloval Apache2 a php5 nejsem v tom zbehly a tak zadam nekoho zkuseneho o radu.
Podarilo se mi rozjet php a nacitani index.php. Jen resim problem, ze se nacte stranka, na ktere jsou odkazy napr.(index.php?page=10). Po kliknuti na takovy odkaz se nic nestane. V adresove radce se sice zobrazi adresa "http://127.0.0.1/web/index.php?page=10" ale script se neprovede. Pritom pri prvnim nacitani indexu se provede. Nevi nekdo kde a co zmenit? Dik (mam podezreni na nejake nastaveni metody post a get)
YoSarin
Profil
Jak se na tu proměnnou snažíš dosáhnout? pomocí jaké proměnné?
djlj
Profil
register_globals nastav na on ;)
WertriK
Profil *
$_GET["page"]
YoSarin
Profil
můžeš poslat kus kódu, nebo odkaz...?
*Čvachta*
Profil *
index.php?page=10

echo $_GET["page"];


Toto by mělo vypsat 10
Tom&Tom
Profil *
Jeje ja jsem ale trula. Je to tak k promenne get musim pristoupit pres $_GET[promenna]

Diky, moc jste mi pomohli. Ja mel php4 a tam to fungovalo bez $_GET...

Mohl by mi prosim ale nekdo jen trosku objasnit tuto situaci? Chapu to asi takhle. Pokud predavam promennou pomoci get, nebo post musim si k temto promennym pristoupit pres $_.
djlj
Profil
Tom&Tom
Jak jsem psal. V php.in si nastav register_globals na on.
Tom&Tom
Profil *
Jak jsem psal. V php.in si nastav register_globals na on.
Uz jsem to prepsal na &_GET... ale i tak dik.
WertriK
Profil *
Nastavenim register_globals na on toho moc neporesis, na hostingach byva vetsinou off, jestlize chces stranky davat nekam na hosting doporucuju off. A pristupovat $_POST[], $_GET atp.
Peca
Profil
Docela nepěkně se to dá obejít příkazem extract($_POST);
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.