Autor Zpráva
Carix
Profil
Zdravim vsechny.

Snazim se napsat zdrojak v php, ktery by z databaze vybral nejctenejsi clanky, ale nejak mi to nefunguje a nevim proc. Pokud nekdo najde neco co by tomu pomohlo byl bych hrozne vdecen. Nekoukejte prosim na pouziti prikazu atd optimalizovat se bude az to bude chodit...

php soubor je zde

Moc dekuju
halogan
Profil
Davejte sem lidi prosim php soubory jako .phps, kdo to ma stahovat a koukat se na kod? Rad bych pomohl, ale toto je uz trochu zbytecne.
YoSarin
Profil
nespouštěl jsem to (nechtělo se mi kvůli tomu tvořit DB)
ale chyba bude asi zde:


for ($a=$opak; $a>=1; $a++){
...
}


To je, nepletu-li se, nekonečný cykl (protože $opak je stopro minimálně 1 (z dřívější deklarace))
Navrhuji opravit $a++ na $a--
mrako
Profil *
Co takto



<?php
$limit_counter=5; //napriklad prvych 5 podla counter
SELECT
nadpis, counter
FROM
clanky
ORDER BY
counter
DESC
LIMIT
".$limit_counter."";
?>
YoSarin
Profil
mrako
Jak sem ospalej, tak mi to už moc nemyslí... :-(
Věc která je tak zjevná a přitom jednoduchá, jako to co píšeš, mě prostě napadnout nemůže... :-)
jozob
Profil
Carix
Ten zdroják ulož na server s príponou .phps, ako radil halogan. V tom prípade sa nám zjaví krásne formátovaný, farebne odlíšený zdrojový kód v okne prehliadača - archív sa neche nikomu sťahovať.
Carix
Profil
ok hodim to tedy jako phps
Carix
Profil
Tak to tam mate: zdrojak
koudi
Profil
Tak úplně nechápu, o co v tom tvym zdrojáku jde a co máš vlastně za problém. A proč to neseřadíš rovnou v sql dotazu a nebo nepoužiješ nějakou php funkci na řazení pole?
Carix
Profil
ponevadz nejsem tak chytrej jako ty a neumim to... kdybys mi radsi poradil byl by tgvuj nazor vic platnej
koudi
Profil
Carix
ono neni špatný třeba se podivat do manuálu, nebo trochu přesněji popsat svuj problém.

Pro seřazení přímo v sql dotazu použij "... ORDER BY counter DESC ..."
jozob
Profil
Carix
"Tak to tam mate: zdrojak"
Bohužel ale zadaná stránka neexistuje
error414-
Profil *
koudi
Nauc se jednat s lidma slusne.
24k_
Profil *
Koudi by se mel naucit jednat slusne? Ja bych rekl ze se chova velmi slusne, spis autor vlakna ne.
jozob
Profil
error414-
Čo také bolo neslušné na koudiho príspevkoch?
Ak si tým myslel "ono neni špatný třeba se podivat do manuálu", je to celkom na mieste - čo viac dokáže poradiť ako manuál? Alebo ak sa to týkalo vety "nebo trochu přesněji popsat svuj problém", tak môžem povedať, že ani ja ešte stále celkom nerozumiem, o aký problém vlastne ide.
1.) ZIP súbor si nebudem sťahovať, je to naozaj celkom obťažujúce
2.) Odkaz na .phps súbor nefunguje
koudi
Profil
koukám, že asi je lepší neradit, když je to tak neslušný.
:-)
error414-
Profil *
Jde o to jakym zpusobem odpovida, jestli je to normalni tak se omlouvam.
pripada me to hodne arogantni.
Jestli nebylo tak se omlouvam.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.