Autor Zpráva
DavidK
Profil *
Zdravím vás a žádám zároveň o pomoc při problému zpracování formuláře v PHP. Mám kompletně nainastalované PHP home a rád bych v něm vyzkoušel formulář který má action="zpracovani_form.php"
jedná se mi jednak o to, že echo nevypisuje proměné, které by se měli vytvořit ze jmen položek formuláře "name" v souboru "zpracovani_form.php" kde mám jen PHP vsuvky v html kodu a taky bych chtěl pomocí PHP vyplněný formulář odeslat prostřednictvím mailu na mou adresu.
děkuji za případnou pomoc.
Leo
Profil
Promenne najdete v poli $_POST pripadne $_GET - zalezi na tom, jakou metodou formular posilate. Takze pokud mate ve formulari prvek s name="x" tak jeho hodnotu v okamziku odeslani mate v promenne $_POST['x'] pripadne $_GET['x']. Leo
DavidK
Profil *
toto je část kodu v PHP scriptu, který by měl vyhodnotit formulář respektive vypsat proměnné.Skript mám ve stejné složce jako ostatní soubory stránky a lokálně nejde odskoušet

<h3 class="zprac">Vámi zadaná data odeslané ke zpracování:</h3>
<p class="result">příjmení:
<?php
echo $prijmeni ?>
</p>
Leo
Profil
A problem? Leo
DavidK
Profil *
problém spočívá v nezobrazení proměné
Michalek
Profil
<?php
echo $_POST["prijmeni"] ?>

nebo

<?php
echo $_GET["prijmeni"] ?>

podle parametru "method" u formulare.

Take je to pristupne pres

<?php
echo $GLOBALS["prijmeni"] ?>

ale predchozi postupy jsou "bezpecnejsi"
Leo
Profil
Ma smysl neco psat kdyz to nikdo necte? Leo
Michalek
Profil
Leo
Spis to DavidK nepochopil. Musis nazornou ukazku. Ja jsem si toho tveho samozrejme vsiml.
DavidK
Profil *
V PHP jsem opravdu nováček. Zápis proměnné jsem zapsal podle Michálka, ale soubor testuju lokálně a mimo testovací složku "www" určenou pro testování php souborů a proto se mi asi nezobrazují správně. Je nutné mít oba soubory (html soubor formuláře + php soubor definovaný parametrem "action") zkopírované v testovací složce "www" při lokálním testu mimo server?
Michalek
Profil
html muzes mit kde chces (v pripade ze obsahuje ciste html a ne zadne php) a php skript musis mit v testovaci slozce a html na nej musi odkazovat action=http://localhost...

idealni ovsem je mit oba dva soubory vedle sebe - je to take nejjedodussi
DavidK
Profil *
Michálku děkuju moc. Oba soubory myslíš v testovací složce "www"?
DavidK
Profil *
děkuji moc funguje to !!!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.