Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
krteczek Profil |
#1 · Zasláno: 19. 2. 2006, 23:45:36
Dobrý den, mám takový problém:
Mám 3 tabulky: 1.kategorie id, nazev, seonazev, zobrazovat, 2.sekce id, nazev, seonazev, kategorie, zobrazovat, ... 3.clanky id, nazev, seonazev,sekce, zobrazovat, ... a potřebuji z nich jedním dotazem dostat všechny nazvy, seonazvy, pokud maji nastaveno zobrazovat na 1 a poskládat z toho menu. u sekci je vztah sekce.kategorie=kategorie.id a u článků zase clanek.sekce=sekce.id jde to rovézt jedním dotazem? a pokud ano jak ten dotaz potom vyexportovat do nějakého pole, které bych vypsal jako menu pokud je tohle špatná cesta, byl bych rád kdybyste mi aspoň naznačili kudy by to bylo lepší... díky krteczek |
||
Coalman :: Profil * |
#2 · Zasláno: 19. 2. 2006, 23:58:24
SELECT * FROM clanky LEFT JOIN sekce ON clanek.sekce=sekce.id LEFT JOIN kategorie ON sekce.kategorie=kategorie.id WHERE clanky.id= ...
|
||
JersyWoo Profil |
#3 · Zasláno: 20. 2. 2006, 16:32:38
$dotaz="SELECT c.nazev,c.seonazev FROM kategorie k,sekce s,clanek c WHERE s.kategorie=k.id AND c.sekce=s.id AND c.zobrazovat='1'"
$radek=0; while ($zaz=Mysql_Fetch_array($dotaz)){ $pole[$radek][nazev$dotaz['nazev']; $pole[$radek][seonazev$dotaz['seonazev']; ++$radek } //tohle ti zobrazí co máš v poli print_r($pole) |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0