Autor Zpráva
Doom4
Profil *
CHtel by se zeptat jak udela strankovani pomoci php a databaze mysql
Hugo
Profil
Tento problém se tu řeší snad několikrát do týdne. Použij hledání.
Doom4
Profil *
Mno v hledani google.com sem moc funkcnich strankovani nansel :-(
Hugo
Profil
Doom4

Já jsem měl na mysli spíš hledání v této diskuzi. Nebo aspoň přesněji popiš co chceš. Tzn. dej sem aspoň skript, ve kterem chces realizovat to stránkování.
Doom4
Profil *
$e=mysql_query(sprintf("insert into zavislaci (nick,nachatovano,ikona,zenamuz,hvezdicka) values('$nick','$nachatoval','$ikona','$zenamuz','$hvezdicka')"));
$chyba=mysql_error();
}
if($e)
Header("Location:http://www.xchatteplice.wz.cz/index.php?clanek=zavisl aci");
else
echo "";

?>
<html>
<head></head>
<body>
<br>
<center>
<table background="zawislaci.gif" width="350" height="90">
<tr><td>
<form method="POST" action="index.php?clanek=zavislaci">
<b>Zadej sveho zawislaka !</b><br>
<input type="text" name="nick" value="<?echo $_POST["nick"]?>">
<input type="submit" value="Zadej zawislaka!">
</form>
</td></tr>
</table>
<div style="font: 8pt Arial;">*zawislaci se porovnavaji podle nachatovanych hodin v databazi a podle toho jsou prirazeni na mista , tedy cim vic hodin tim vyssi pozice ! Chatujte co muzete, aby jste byli videt !</div>
</center>
</body>
</html>


<?


$nick2= file("http://xchat.cz/$nick");







$vysledek=mysql_query("select nick,ikona,zenamuz,nachatovano,hvezdicka from zavislaci order by nachatovano desc limit 0,23");





if (mysql_num_rows($vysledek)==0)
echo "Zadny nick";
else
{
echo "<TABLE width='90%'><td><b>Nick</b></td><td><b>Hodiny</b></td><td><b>Kdo je online?</b></td></b><br>
<br>
<h3>Nicky</h3>";

while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
?>

<TR>
<TD><font size=\"2\"><? echo "<img src=\"star".$zaznam['hvezdicka'].".gif\">" ?><?echo "<img src=\"bu00".$zaznam['ikona'],$zaznam['zenamuz'].".gif\">".$zaznam['nic k']
?></font></TD><td><center><img src="http://scripts.xchat.centrum.cz/scripts/time_img.php?nick=<?echo$ zaznam['nick']?>"><font size=\"2\"><b>Hodin</b></font></center></td><td><center><img src="http://scripts.xchat.centrum.cz/scripts/online_img.php?nick=<?ech o$zaznam['nick']?>"></center></td>

<?
endwhile;
echo "</TABLE>";
}
?>
Hugo
Profil
Stačí do dotazu přidat LIMIT. Pak můžeš udělat navigaci, kde budeš předávat např. id posledního příspěvku, které použiješ pro ten dotaz.

$e=mysql_query(sprintf("insert into zavislaci (nick,nachatovano,ikona,zenamuz,hvezdicka) values('$nick','$nachatoval','$ikona','$zenamuz','$hvezdicka') LIMIT PocetRadku, PrvniRadek"));


P.S.: Proč tam máš tu funkci SPrintf?
Doom4
Profil *
uf ale jak na tohle ? :-( ten limit tam mam od 0 do 23 vypis
Doom4
Profil *
ta SPrintf tam je kvuli tomu ze ze scriptu z xchatu beru pres pole a file informace , a ono by mi to bez toho sprint jinak nic nezapsalo do databaze
Hugo
Profil
Pomocí pořadového čísla prvního nebo posledního příspěvku a počtu příspěvků na stránce. Jednoduchá matematika.
pecan27
Profil
muzes to obslahnout s tohoto gbooku
Doom4
Profil *
nefacha to :-(

$max = "20"; //pocet, kolik se ma na 1 strane zobrazit prispevku
$pocet=MySQL_Query("SELECT count(id) FROM zavislaci ORDER BY id DESC");
$ukaz_pocet=mysql_fetch_array($pocet);
$str=Ceil($ukaz_pocet[0]/$max);
$strana2 = $_GET['strana'];
$strana = $strana2*$max;
echo "<br /><div class='text'>Strana: ";
for($i=0;$i<$str;$i++)
{
if($i == $strana2)
{
echo "<strong>".($i+1)."</strong> ";
}
else
{
echo " <a href='index.php?clanek=zavislaci?strana=".($i)."#str '>".($i+1)."</a> ";
}
}
echo "</div>";
Doom4
Profil *
pise mi to Litujeme, ale pozadovana dokument zavislaci?strana=1.htm nebyl na serveru nalezen. jako kdybych musel pro kazdych 20 prizpevku delat zvlast html stranku :-( a ne aby se to aumtomaticky strankovalo z databaze , ale ja bych potreboval aby se to strankovali z databaze
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.