Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Hondrej Profil * |
#1 · Zasláno: 21. 2. 2006, 12:20:21
Mohl by mi prosim nekdo poradit. Hledate v souboru. Kazdy radek odpovida 1 zaznamu. Zaznam ve tvaru login:heslo;
POtreboval bych, kdyz je treba prihlaseni uzivatel login3:heslo3 (V tomto pripade to odpovida 3 radku) a tento zaznam se nachazi v souboru, aby byl prepsan jinym zaznamem. Ovsem pouze tento jeden prislusny radek. Muj script dela, ze vse od zacatku az po vyskyt onoho vyrazu prepise. Myslim si, ze by se to dalo "nejak" vyresit posunem ukazatele na prislusny radek, ale nevim jak to realizovat. Napada nekoho neco? Budu velice vdecny za jakoukoli odpoved.
|
||
medden Profil * |
#2 · Zasláno: 21. 2. 2006, 18:59:29
Myslím, že sa to dá pomocou fseek() a fwrite, totižto fwrite píše na miesto, kam ukazuje file pointer, a ten sa môže meniť pomocou fseek a iných (rewind, ...).
Dalo by sa s tým pohrať, ale nemali by ste to jednoduchšie celé to dať do databázy, a nemuseli by ste sa s tým toľko trápiť? Niektorí ľudia sa databáz boja ako čert kríža, aj keď je to často dosť neodôvodnené ;-) Skutočne databáza vám zjednoduší robotu, a ešte sa aplikácia zvykne radikálne zrýchliť. Oplatí sa to. |
||
Hondrej Profil * |
#3 · Zasláno: 23. 2. 2006, 14:34:19
Ja databaze pouzivam, ale v tomto pripade jsem vyuzil neceho jineho. A mam k tomu duvod, verte mi.
|
||
Hondrej Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 2. 2006, 14:35:10
Jinak samozrejme dekuji za odpoved. Pokusim se to pomoci fseek() vyresit.
|
||
Hondrej Profil * |
#5 · Zasláno: 23. 2. 2006, 15:17:46
pokusil jsem se to vyresit tedy vlozenim fseek($fp, CISLO_RADKU_SOUBORU);
Ted mam chvilkovou indispozici hledanim cisla_radku_souboru. Mel jsem $key, ale to uz neni ve foreach, takze nejak jinak ) |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0