Autor Zpráva
Suta
Profil
Nevím, jestli na to nejdu špatně, ale jdu cestou této logiky:

1. v php mám proměnnou $id_poznamky (označuje číslo řádku/záznamu v databázi)
2. javacsriptem volám nové malinké okno a potřebuji do něj načíst údaj z databáze...
Jak na to?

Mám to nějak takto, ale asi je to patlanina, prosím o radu:


<SCRIPT language=JavaScript>
function TextOkno()
{
vyska_okna=200; //výška okna
sirka_okna=200; //šířka okna
horizontalni_pozice_okna=(screen.width-vyska_okna)/2; //horizontální pozice okna
verticalni_pozice_okna=(screen.height-sirka_okna)/2; //vertikální pozice okna
setup='width='+vyska_okna+',height='+sirka_okna+',top='+verticalni_poz ice_okna+',left='+horizontalni_pozice_okna+',resizable=yes';
pop = window.open ("or_poznamky_k_ukolu.php","_blank",setup);
}
</SCRIPT>

<a href="poznamky_k_ukolu.php<?echo "?id_poznamky=".$vysledek[id_poznamky];?>" onclick="TextOkno(); return false">poznámky</a>
FantomX1
Profil
No ja by som to najskor spravil asi tak, ze by som do toho okna nacital skript, ktory by vracal id zaznamu z databazy.


Okrem ineho, toto ti fungovat ani nemoze, pretoze klauzulou return false ukoncis predatie udalosto href a tak ti novu stranku s idckom neotvori.

<a href="poznamky_k_ukolu.php<?echo "?id_poznamky=".$vysledek[id_poznamky];?>" onclick="TextOkno(); return false">poznámky</a>


a funkcia by vyzerala takto





<SCRIPT language=JavaScript>

function TextOkno(id)

{

vyska_okna=200; //výška okna

sirka_okna=200; //šířka okna

horizontalni_pozice_okna=(screen.width-vyska_okna)/2; //horizontální pozice okna

verticalni_pozice_okna=(screen.height-sirka_okna)/2; //vertikální pozice okna

setup='width='+vyska_okna+',height='+sirka_okna+',top='+verticalni_poz ice_okna+',left='+horizontalni_pozice_okna+',resizable=yes';

pop = window.open ("or_poznamky_k_ukolu.php?id="+id,"_blank",setup);

}

<a href="poznamky_k_ukolu.php" onclick="TextOkno(<?echo $vysledek[id_poznamky];?>); return false">poznámky</a>



dalsia moznost je



<SCRIPT language=JavaScript>

function TextOkno(id)

{

vyska_okna=200; //výška okna

sirka_okna=200; //šířka okna

horizontalni_pozice_okna=(screen.width-vyska_okna)/2; //horizontální pozice okna

verticalni_pozice_okna=(screen.height-sirka_okna)/2; //vertikální pozice okna

setup='width='+vyska_okna+',height='+sirka_okna+',top='+verticalni_poz ice_okna+',left='+horizontalni_pozice_okna+',resizable=yes';

pop = window.open ('',"_blank",setup);
pop.document.write(id);

}

<a href="poznamky_k_ukolu.php" onclick="TextOkno(<?echo $vysledek[id_poznamky];?>); return false">poznámky</a>



i ked je mozne ze ta posledna nemusi vyhovovat ak ti nestaci v okne vypisat len samotne id, co asi fakt nestaci :)
Suta
Profil
FantomX1
Dík, první možnost je to co potřebuju, moc jsi mi pomohl. Mnohokráte díky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0