Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 2. 2006, 09:56:15
Potřebuji poradit, jak zamezit opakovanému odeslání dat do databáze při obnovování stránky.
Funguje to takto: stranka1 je formular, ktery pres POST odesilam na stranku2, kde data zapisuju do databáze. Pokud byla úspěšně zapsána, vypíšu uživateli hlášku, že vše proběhlo v pořádku a vypíšu mu údaje, které zadával. Pokud z té stránky odejde, je vše OK, ale když stránku obnoví, zápis se provede znovu. Napadlo mě stránku po uložení dat do databáze hned přesměrovat, ale nemůžu přes META a Javascriptu bych se raději také vyhnul. Zkoušel jsem vymýšlet různé podmínky, ale zatím bez úspěchu. A přitom to musí existovat.. Děkuju |
||
grafical Profil |
#2 · Zasláno: 22. 2. 2006, 11:37:03 · Upravil/a: grafical
a co Header ?
|
||
jersywoo Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 2. 2006, 15:20:25
udělej na tu druhou stránku kontrolu,
1) jestli data už jsou uložená 2) pokud nejsou, ulož je, dále viz 4 3) pokud jsou viz 4 4) ukaž hlášku o uložení dat |
||
Anonymní Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 2. 2006, 00:16:16
Myslím, že header lze použít pouze tehdy, když před ním není žádný výstup v php. A to použít nemůžu, prakticky je to stejný jako META tag, nebo ne?
jersywoo Zkusím to, zatím mě nenapadá, co bych měl porovnávat, možná všechny položky, které do databáze ukládám. A když se budou rovnat, tak tam už ten záznam je. Díky. |
||
ash Profil |
#5 · Zasláno: 23. 2. 2006, 08:40:02 · Upravil/a: ash
Anonymní
Ale grafical tam nemá žiadny výstum v php pred header. Jeho riešenie je oveľa elegantnejšie a bežne sa používa pri tomto probléme. A nie je to to isté ako meta tag. |
||
Anonymní Profil * |
#6 · Zasláno: 23. 2. 2006, 15:06:54
Ale já ho tam bohužel mám. Udělal jsem to přes kontrolu 3 hodnot v databázi, sice to není 100%, ale lepší něco než nic... Díky
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0