Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ObiSkyWalker Profil |
#1 · Zasláno: 25. 2. 2006, 18:49:13
Podle článku na Intervalu (http://interval.cz/clanek.asp?article=277) jsem zkoušel zapisovat a číst ze souboru, bohužel bez úspěchu.
Je tedy zapisování $fp = FOpen("stranka.txt", "w"); FWrite($fp, "index"); FClose($fp); a čtení $fp = FOpen("stranka.txt", "r"); $stranka = FRead($fp, FileSize("stranka.txt")); FClose($fp); ze souboru stranka.txt správně zapsané? Nikde jsem nenašel chybu. |
||
gajdynator Profil |
#2 · Zasláno: 25. 2. 2006, 18:51:08
ObiSkyWalker
Malo by to ísť čo konkrétne ti nejde? |
||
Peca Profil |
#3 · Zasláno: 25. 2. 2006, 18:58:32
Napiš, jakou to hlásí chybu.
Na některých hostinzích není zápis implicitně povolený. Musí se ručně vytvořit soubor s daným jménem a nastavit mu příslušná práva. Nebo nastavit práva na adresář -tím si ale moc jistý nejsem. |
||
Acci Profil |
#4 · Zasláno: 25. 2. 2006, 20:31:57
Jednodušší je:
file_get_contents('stranka.txt') - pro čtení dat file_put_contents('stranka.txt', 'index') - pro zápis, ale funguje jen na PHP5 |
||
ObiSkyWalker Profil |
#5 · Zasláno: 25. 2. 2006, 23:05:23
PHP5 tam pravděpodobně není, protože příkaz file_get_contents to nezná.
Píše to: Warning: fopen(./cast/stranka.txt): failed to open stream: Permission denied in /disk3/free/www/obiskywalker/test/index.php on line 6 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /disk3/free/www/obiskywalker/test/index.php on line 7 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /disk3/free/www/obiskywalker/test/index.php on line 8 Jak to vypadá se můžete podívat zde: http://obiskywalker.xhosting.cz/test/ |
||
jozob Profil |
#6 · Zasláno: 25. 2. 2006, 23:07:45
ObiSkyWalker
Musíš nastaviť práva súboru na zápis. Napr. v Total Commanderi si vyber daný súbor, potom Súbor -> Zmena atribútov a tam si to nastav. |
||
ObiSkyWalker Profil |
#7 · Zasláno: 26. 2. 2006, 10:43:39 · Upravil/a: ObiSkyWalker
jozob
Už funguje zápis, bylo to opravdu tím. Díky. Čtení také funguje, jenže já mám ten soubor do stránky vložený pomocí include a nechce mi to čtení ze souboru provést. Dá se s tím něco udělat? Jen mám takové obavy, že když má soubor nastavené atributy 646, bude ho moci někdo změnit. |
||
ObiSkyWalker Profil |
#8 · Zasláno: 27. 2. 2006, 15:30:54
Čtení také funguje, jenže já mám ten soubor do stránky vložený pomocí include a nechce mi to čtení ze souboru provést. Dá se s tím něco udělat?
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Anonymní Profil * |
#9 · Zasláno: 2. 3. 2006, 11:19:04
Může někdo poradit, jak získat dynamická data(WEB - tj. HTML, ASP, PHP) do databáze? Nejde mi o kradení dat, aby bylo jasno. Vím, že to jde parsováním, ale nevím jak na to, děkuji za nakopnutí;)
|
||
Anonymní Profil * |
#10 · Zasláno: 2. 3. 2006, 11:43:07
Může někdo poradit, jak získat dynamická data(WEB - tj. HTML, ASP, PHP) do databáze? Nejde mi o kradení dat, aby bylo jasno. Vím, že to jde parsováním, ale nevím jak na to, děkuji za nakopnutí;)
Opět já, je tohle cesta ? |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0