Autor Zpráva
petrp
Profil
Prosim Vás,
již nad tím přemyšlí nějákou dobu...

Jde něják kvalitně ošetřit zapínaní Session ID na www stránkách ?

Když mam napriklad 5 php stran .... na jedne mam formular , ktery odesila data .. Mužu tomu nejak rici, aby se na vsech 5ti stránkách zapinalo Session pouze tehdy pokud se formular na te jedne strance odeslal ? Pokud ano, tak zapni session a na vsech zbyvajicich www session pouzivej ....
Pokud se formular neodeslal uzivatelem, nezapinej session vubec nikde ...


Jde to nejak efektivne vyresit? Nevím si s tím rady ... za případnou pomoc, nebo napady dekuju.
medden
Profil *
Nie som si istý, či som to dobre pochopil, ale mohlo by ísť niečo takéto:
if(isset($_REQUEST[ini_get('session.name')]) {
session_start();
}
Ale jednu otázku: načo je to dobré?
medden
Profil *
Teda keď sa pošle formulár, tak sa začne session (zavolá sa session_start napr. po validácií údajov) a potom už sa session všade prechováva.
petrp
Profil
medden
dik vyzkousim to :)
petrp
Profil
medden

a odpoved na tvou otazku "načo je to dobré?" , kvuli duplicite obsahu u dynamickych stranek .. kdyz tam prijde robot a www pouzivaji session, hazi to do kazde URL adresy i ty znaky session a pak se to tvari ze je to pokazde jine URL a dela to bordel pri vyhledavani :/
djlj
Profil
petrp
Vyhledávače sessions ignorují...
Leo
Profil
"kdyz tam prijde robot a www pouzivaji session, hazi to do kazde URL adresy i ty znaky session a pak se to tvari ze je to pokazde jine URL a dela to bordel pri vyhledavani :/"

Dalsi duvod proc session ID v URL nepouzivat, pouzivejte jen cookies, Leo
petrp
Profil
Leo

mno k tem mam nejakou neduveru od pradavna :/ navic byvaji problemy, kdyz maji cookies lide blokovany v tom je session univerzalnejsi (az na to s tim probleme vyhledavacich robotu)

djlj

tak to se velmi mylis, hodnotu sice ignoruji jako takovou, ale indexuji weby i s session velmi casto, pokud tam jsou spousteny automaticky ve strankach
djlj
Profil
petrp
Aha, no já někde četl, že třeba Google to neindexuje...
petrp
Profil
djlj

google nevim, ale seznam 100% ano, takže je to treba resit ... no cele to ma za nasledek ze pak znikne duplicita webu a zacne robot vyrazovat ty stranky z indexace a tim jde do kytek i vsechny ty hloupe ranky :/ Sam mam z toho hlavu jak balon.
petrp
Profil
Tak ten zapis nepomohl nefunguje to :/

if(isset($_REQUEST[ini_get('session.name')]) {
session_start();
}
Leo
Profil
"mno k tem mam nejakou neduveru od pradavna"

To je ovsem vas osobni problem, presne k takovym vecem jsou totiz cookies vymysleny, a docasne cookies ktere nejsou cookie tretich stran jsou zcela neskodne a bez ujmy na soukromi a cemkoliv.

"navic byvaji problemy, kdyz maji cookies lide blokovany v tom je session univerzalnejsi (az na to s tim probleme vyhledavacich robotu)"

Kdy uz lidi pochopi, ze session neni parelelni technologie ke cookies? Session ukladaji data na serveru, ale musi nejak identifikovat, ze jde o toho sameho klienta - a to udelaji pomoci cookies nebo tim, ze session ID se taha v URL (se vsemi problemy). Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.