Autor Zpráva
Bora
Profil
Zdravim vsechny,

delam ted takovou jednoduchou zpravu fotek pro stranky delane v php (upload s tvorbou nahledu apod). A docela si skrabu hlavu kvuli pravum a vlastnikum souboru a adresaru.

Pri vytvareni adresare pomoci mkdir se mi sice adresar vytvoril, ale mel owner/group = (?)/apache. Pak jsem do nej nahral nejake fotky pomoci move_uploaded_file a ty mely vlastnosti taky (?)/apache. Problem je ze mi nefunguji prikazy chown a chgrp (Operation not permitted).
Adresar jsem vyresil tak, ze ho vytvarim pres ftp, ale soubory mi ani po celodennim hrani si proste nejdou nahrat. Pres move_uploaded_file to porad haze spatneho majitele a skupinu, pres ftp se mi to nejak nedari (s pouzitim $_FILES). Jde to vubec? Podle me je asi problem v tom ze nevim jaka je absolutni cesta do adresare /tmp...

Takhle vypadaji vlastnosti jednoho souboru:
-rw-r--r-- 1 (?) apache 14513 Mar 4 21:01 hriste.jpg

Nevite jak to udelat? Pripadne kde najit clanek, ktery problematiku prav trochu resi?

No a jeste pak mam jeden problem. Predchozi spravce stranek se snazil nainstalovat nejakou navstevni knihu a pote to smazal a zbyly tam adresare forum/cache. Cache je pri pohledu ve windows commanderu prazdny, ale pri pokusu o smazani to hlasi: POZOR. Ujistěte se, že v adresáři nejsou zádná spojení na jiné adresáře! Vůbec nemám potuchu o co jde, ale tusim, ze by to mohlo souviset s tou predchozi aplikaci, ktera tam byla.
Vlastnosti toho adresare jsou takoveto:
drwxrwxrwx 2 w3pegas web 4096 Sep 17 22:27 cache

Mejte se spickove a diky za odpovedi.
WertriK
Profil *
Kdyz ten adresar vytvoris pres PHP pomoci fci ftp nastavis mu chmody ?

dela se to fci ftp_site($conn_id, "CHMOD 0777 adresar")

Obac se mi stane ze mi taky neco nejde smazat, zkus to pres php ... unlink(), rmdir()
Bora
Profil
Tak problem s odsranovanim souboru uz by byl vyreseny. Povedlo se to pomoci tohoto skriptu. Mimochodem v mem pripade to byl skryty soubor .htacess

function SureRemoveDir($dir) {
if(!$dh = @opendir($dir)) return;
echo "<p>$dh</p>";
while (($obj = readdir($dh))) {
echo "<p>$obj</p>";
if($obj=='.' || $obj=='..') continue;
if (!@unlink($dir.'/'.$obj)) {
SureRemoveDir($dir.'/'.$obj);
} else {
$file_deleted++;
}
}
if (@rmdir($dir)) $dir_deleted++;
}
SureRemoveDir ("cestka/na/adresar");

Ted jeste ten prvni... Vite nekdo jak dostat souboru z $_FILES do meho adresare abych byl jeho vlastnikem?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.