Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Bora Profil |
#1 · Zasláno: 5. 3. 2006, 01:35:15
Zdravim vsechny,
delam ted takovou jednoduchou zpravu fotek pro stranky delane v php (upload s tvorbou nahledu apod). A docela si skrabu hlavu kvuli pravum a vlastnikum souboru a adresaru. Pri vytvareni adresare pomoci mkdir se mi sice adresar vytvoril, ale mel owner/group = (?)/apache. Pak jsem do nej nahral nejake fotky pomoci move_uploaded_file a ty mely vlastnosti taky (?)/apache. Problem je ze mi nefunguji prikazy chown a chgrp (Operation not permitted). Adresar jsem vyresil tak, ze ho vytvarim pres ftp, ale soubory mi ani po celodennim hrani si proste nejdou nahrat. Pres move_uploaded_file to porad haze spatneho majitele a skupinu, pres ftp se mi to nejak nedari (s pouzitim $_FILES). Jde to vubec? Podle me je asi problem v tom ze nevim jaka je absolutni cesta do adresare /tmp... Takhle vypadaji vlastnosti jednoho souboru: -rw-r--r-- 1 (?) apache 14513 Mar 4 21:01 hriste.jpg Nevite jak to udelat? Pripadne kde najit clanek, ktery problematiku prav trochu resi? No a jeste pak mam jeden problem. Predchozi spravce stranek se snazil nainstalovat nejakou navstevni knihu a pote to smazal a zbyly tam adresare forum/cache. Cache je pri pohledu ve windows commanderu prazdny, ale pri pokusu o smazani to hlasi: POZOR. Ujistěte se, že v adresáři nejsou zádná spojení na jiné adresáře! Vůbec nemám potuchu o co jde, ale tusim, ze by to mohlo souviset s tou predchozi aplikaci, ktera tam byla. Vlastnosti toho adresare jsou takoveto: drwxrwxrwx 2 w3pegas web 4096 Sep 17 22:27 cache Mejte se spickove a diky za odpovedi. |
||
WertriK Profil * |
#2 · Zasláno: 5. 3. 2006, 02:35:16
Kdyz ten adresar vytvoris pres PHP pomoci fci ftp nastavis mu chmody ?
dela se to fci ftp_site($conn_id, "CHMOD 0777 adresar") Obac se mi stane ze mi taky neco nejde smazat, zkus to pres php ... unlink(), rmdir() |
||
Bora Profil |
#3 · Zasláno: 5. 3. 2006, 10:03:17
Tak problem s odsranovanim souboru uz by byl vyreseny. Povedlo se to pomoci tohoto skriptu. Mimochodem v mem pripade to byl skryty soubor .htacess
function SureRemoveDir($dir) { if(!$dh = @opendir($dir)) return; echo "<p>$dh</p>"; while (($obj = readdir($dh))) { echo "<p>$obj</p>"; if($obj=='.' || $obj=='..') continue; if (!@unlink($dir.'/'.$obj)) { SureRemoveDir($dir.'/'.$obj); } else { $file_deleted++; } } if (@rmdir($dir)) $dir_deleted++; } SureRemoveDir ("cestka/na/adresar"); Ted jeste ten prvni... Vite nekdo jak dostat souboru z $_FILES do meho adresare abych byl jeho vlastnikem? |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0