Autor Zpráva
simka00
Profil
je lepší zapsat podmínku
if(isset($_GET['neco']) && ($_GET['neco'] == 'lorem')) {},

nebo stačí zapsat
if($_GET['neco'] == 'lorem') {},

nebo je to jedno? co používáte vy?

jde mi o to, že když netestuji isset(), tak to hodí upozornění, že proměnná neexistuje. ale v ostrém provozu stejně všechny chyby vypnu. neprodlužuje to dobu provádění skriptu?
Dero
Profil
Používám druhou variantu, notice nevnímám, ale to je jen osobní preference. Mnoho ortodoxních PHPčkářů naopak svůj projekt ladí tak, aby se žádné notice neobjevilo. Nevím, jestli to má praktický dopad na rychlost, ale na škodu to rozhodně není.
error414-
Profil *
Me by take zajimalo proc pouzivat prvni pripad?
peta
Profil *
error414-
Tak prvni priklad treba pouzivam ja, kdyz mne zajima, jestli bylo neco vubec poslano.
V pripade, ze to poslano neni a melo byt, tak navracim chybu, ze nebylo nic poslano.
Kdyz poslano bylo, ale je to prazdne, navracim chybu, ze je to prazdne.

Takze mi prijde spis nelogicke, kdyz isset nepouziji.
peta
Profil *
error414- jinak taky pouzivam
if (isset($_SESSION['login'])) ...
odlogovani pak unset($_SESSION['login'])
error414-
Profil *
peta
Jenze u tebe je to jiny priklad, takhle je to sparvne jak to mas ty ale pokud by si testoval urcity login tak is_set je zbytecne protoye kdzy neni nastaveny login tak se ani nemuze rovna nejakemu stringu

Pokud se pletu tak, nejaky priklad kde moje teorie selhava.
Martin
Profil
Nějak nerozumím tomu, proč v této podmínce
if(isset($_GET['neco']) && ($_GET['neco'] == 'lorem')) {}
,
testuješ proměnnou $_GET["neco"] jestli obsahuje nějakou hodtnotu a pak až teprve ji testuješ, jestli obsahuje řetězec "lorem". Nejde to rovnou testovat na ten řetězec? Asi mi něco uniká.
simka00
Profil
Martin
jde mi o to, že když rovnou testuji "lorem", tak skript hodí chybu "notice"
error414-
Profil *
Martin
A o cem celou dobu pisu? To sem psl tak zmatene?

simka00
Precti si na co sou notice. Jsou to jen pomucky pro programatory. Pouziti nedefinovane promene je proto aby se zamezilo preklepum.
simka00
Profil
error414-
nesnižuje notice rychlost?
error414-
Profil *
simka00
Ne notice je jen hlaseni PHP interpretu. Vzdy o ni vi jen ji nekdy nevypisuje.
Notice se vypisuje jen podle toho jak mame nastavene hlaseni chyb.
ini_set('error_reporting', E_ALL);
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.