Autor Zpráva
Martin
Profil
Ahoj,
mam něco na způsob knihy hostů, mám jednu stránku, která ukládá příspěvek z formuláře a zároveň vypisuje všechny příspěvky. Když vložím příspěvek a pak obnovím stránku, příspěvek se vloží podruhé. Chtěl bych se zeptat, jak bráníte opětovnému vložení přípěvku po aktualizce vy? Děkuji.
Dan Fojtík
Profil
Mam to takhle:
if($add=="yes") {


// vlozim do mysql

echo'<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=kniha.php">';
exit;
}

// formular, akce: kniha.php?add=yes


P.S. je dobry osetrit, aby se nic nevlozilo, pokud se formular nevyplni
error414-
Profil *
Zakladnim kamenem dvojteho neukladani je DAT UKLADACI SRIPT DO JINEHO SOUBORU NEZ JE FORMULAR.
Martin
Profil
error414-
Asi máš pravdu. Pak mě ale napadá, že když odešlu data na novou stránku, tam je zkontoluji, zjistim, že je tam chyba, jak je nejjednodušeji pak mám dostat zpátky na původní stránku?
error414-
Profil *
setcookie('chyba': 'neco se stalo');
/*
dale ulozime do cookies hodnotz co zadal s ktratkou expiraci
*/
Header("location: puvodni stranka");
Martin
Profil
error414-
když uživatel nemá zapnuté cookies, tak se mu smaže dlouhý příspěvek, s kterým se tak pracně psal, jen kvůli tomu, že něco opomněl. To by mě dokázalo naštvat. Možná použít session.
WanTo
Profil
Martin
Tak rozepsaný text předáš jako GET parametr souboru 'puvodni stranka':

Header("Location: puvodni stranka?text=bla bla bla");


A do textarey přidáš value = "<?php echo $_GET["text"];?>
Martin
Profil
WanTo
to si všechen text budu předávat přes Get? Omlouvám se, ale zdá se mi to podivné. Jakou délku může mít url?
Jinak zatim všem dík.
simka00
Profil
já mám všechno v jednom souboru, předávám metodou POST a po uložení do databáze zavolám funkci header:
header('location: '.$_SERVER['PHP_SELF']);
error414-
Profil *
simka00
takz momozne.
Martin
Profil
simka00
zdá se mi to asi nejlepší řešení. Dan Fojtík to má vymyšlené podobně. Dík moc všem. Kdyby jste ještě něco vymysleli, tak dejte prosím vědět.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0