Autor Zpráva
Celebi
Profil
Jak zjistit v php jaký má uživatel prohlížeč a odkud se připojuje (myslím tím např. almicom.na.indor.cz).
Hugo
Profil
Projeď si pole $_SERVER, je tam prohlížeč, ip atd.
Celebi
Profil
Kde si mám to pole server projet?
error414-
Profil *
<?php

foreach($_SERVER as $key => $value){
echo $key.' - '.$value;
}

?>
Celebi
Profil
V tom jsem to nenašel.
Celebi
Profil
Přesněji řečeno našel jsem tam prohlížeš, ale ne odkud se uživatel připojuje.
Hugo
Profil
V $_SERVER['REMOTE_ADDR'] je IP adresa.
Celebi
Profil
Hugo
Ip ale vím ale nevím host. Myslím tím třeba almicom.na.indor.cz a pod.
simka00
Profil
Celebi
zkus $_SERVER['HTTP_HOST']
Celebi
Profil
Ne. To mi napíše akorát adresu stránky.
djlj
Profil
Celebi
$_SERVER['REMOTE_HOST'] .. stačí se mrknou na phpinfo();
Celebi
Profil
Mě to prostě nefunguje. Nic to nezobrazí.
Leo
Profil
"Mě to prostě nefunguje. Nic to nezobrazí."

Fce phpinfo vam nic nezobrazi? Leo
Celebi
Profil
Zobrazilo mi to spoustu informací, ale ta kterou potřebuji mezi nimi nebyla.
Leo
Profil
"Zobrazilo mi to spoustu informací, ale ta kterou potřebuji mezi nimi nebyla."

Mate tam IP adresu (REMOTE_ADDR)? Leo
Martin
Profil
Co použít google :) já jsem trochu googlil, tady máš snad fci na zjištění prohlížeče, nikdy jsem jí nepoužil. http://php.net/manual/en/function.get-browser.php
Leo
Profil
Pokud misto IP adresy chcete domenu, pak je to

http://mirrors.inway.cz/manual/cs/function.gethostbyaddr.php

Leo
luka
Profil *
Celebi

skus toto je to tak narychlo

$browser = array ("MSIE","OPERA","MOZILLA","NETSCAPE","FIREFOX","SAFARI");
$info[browser] = "OTHER";

foreach($browser as $parent)
{
$s = strpos(strtoupper($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), $parent);
$f = $s + strlen($parent);
$version = substr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], $f, 5);
$version = preg_replace('/[^0-9,.]/','',$version);

if(strpos(strtoupper($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), $parent))
{
$info[browser] = strtolower($parent);
$info[version] = $version;
}
}

$prehliadac = "$info[browser] $info[version]";

echo $prehliadac;
Xalda
Profil *
Díky celebi, tento tvůj scriptík funguje perfektně
Bubák
Profil
Operu to zpravidla nerozezná:
Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; cs)            =>            OTHER
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; cs) Opera 9.02      =>      opera 9.02

Safari to taky nepozná, je prohlášrn za OTHER:
http://tmp.championthinker.com/icapture/42982.png
http://82.51.166.61/safaritest/1165954522-full.png
Anonymní
Profil *
if(strpos(strtoupper($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), $parent))

co se stane, když je hledané slovo na začátku řetězce? StrPos vrátí nulu. Co se stane když tam slovo není? StrPos vrátí nulu nebo FALSE. Proto se v těchto případech testuje:

if(FALSE==strpos(strtoupper($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), $parent))
Anonymní
Profil *
respektive takhle:
if(FALSE!=strpos(strtoupper($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), $parent))
Anonymní
Profil *
respektive takhle:
if(FALSE!=strpos(strtoupper($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), $parent))
Zuse X4
Profil *
respektive takhle:
if(FALSE!=strpos(strtoupper($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), $parent))

[i]Anonymní

Ještě drobek jinak :)
0 by stále touto kontrolou prošla
takže musíš použít operátor !==
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.