Autor Zpráva
23k
Profil *
Potrebuju vytahnout nejvyssi hodnotu z mysql sloupce.

Problem je ze tam jsou tyto hodnoty (a, b,c, d) a (1,2,3)

a ja potrebuji vytahnout nejvyssi cislo

pres Max() mi to jako nejvyssi hodnotu vytahne Dcko :(

---

po zkoumani manualu a poptavani a idlovani na IRC kanalu sem dal dohromady toto

$y = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT MAX(CAST(skupina as unsigned)) FROM vysledky"));

---

nicmene v mysql to tu 3ku jako nej. hodnotu vytahne v PHP to nefacha. A proste to nelze ECHNOUT :( ... potrebuju $y dostat jako vysledek do promenne do cyklu ...



VITE NEKDO CO S TIM?
23k
Profil *
tak sem si to vyresil pomerne haluzackym selectem

###
"SELECT MAX(skupina) as kolik_kol FROM vysledky where (skupina<>'a' and skupina<>'b' and skupina<>'c' and skupina<>'d' and skupina<>'n') "));"
###

ale kdyby nekdo prisel na neco hezciho tak dejte vedet :)
Honza Hučín
Profil
Návrh (netestováno) - nefungovalo by Max(skupina*1) ?

Co znamená, že to v PHP nefachá a v MySQL? Vždyť PHP volá dotaz MySQL a přebírá výstup od něho. Podle mě nemůže jedno fungovat a druhé nefungovat.
Hugo
Profil
Ja myslim, ze mu to treba v phpMyAdmin bezi, ale kdyz to hodi do PHP skriptu, tak to nejede.
Leo
Profil
Rekl bych, ze jen proste neumi v PHP pracovat s MySQL, pokladat dotazy a nacitat vysledky. A mit v databazi v jednom sloupci jendou cisla a jednou pismenka je taky pekny chaos, v jinem diskuznim foru argumentoval tim, ze tam ma 1000 radku a byl by problem to sjednodit :-) Leo
SuE
Profil
jestli je to 1znakové, nešlo by to udělat tak , že omezíš výběr něco jako:
select max(ten-sloupec) from cosi where ten-sloupec between "0" and "9" ?
sry neznám syntax mysql , prostě větší/rovno 0 a a menší/rovno 9 :-)
23k
Profil *
LEO " Rekl bych, ze jen proste neumi v PHP pracovat s MySQL, pokladat dotazy a nacitat vysledky. A mit v databazi v jednom sloupci jendou cisla a jednou pismenka je taky pekny chaos, v jinem diskuznim foru argumentoval tim, ze tam ma 1000 radku a byl by problem to sjednodit :-) "

>>> Ucim se, databazi sem vytvoril za urcitym ucelem, ktery v jisty den narostl do obludnych rozmeru a ve 3 rano sem nad tim moc nepremejslel a frknul zapisovani pismenek i cisel do 1 sloupce. Je to chyba , vim, pri navrhu pristi takto narocne tabulky si dam vetsi pozor.

>>> Za dalsi neargumentoval jsem, ze je to problem sjednotit. Ale spis rozdelit , a hlavne z teto tabulky taham do dalsich 15 tabulek a asi 30 stranek takze by to PROBLEM skutecne BYL.

Ja sem si to vyresil, zajimal mne jen lepsi dotaz.

Odpovedi jsem dostal nekolik. Nejzajimavejsi z WZ fora fce REGEXP , ktera me primeje se podivat do MYSQL manualu na popis fci.


HONZA_HLUCIN >> Presne jak rikal Hugo, v PHP skriptu to nejelo, jelikoz jsem puvodni select
$y = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT MAX(CAST(skupina as unsigned)) FROM vysledky")); spatne ECHOVAL.

Diky za osvetu a help a rozbor ... ;)))
23k.
23k
Profil *
Sue tobe taky ;))
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.