Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Niekde som o tom cital, ked som este nevedel co php znamena a vobec som tomu nerozumel. Mozno by som teraz :)
Uvazoval som, ci by som to nevyriesil cez sessions a tie by potom menili vyber tabulky z mysql databazy. Robi sa to takto, alebo existuje nejake elegantnejsie riesenie. Chybu v mojom navrhu vidim tu, ze ked si clovek klikne na url, tak tam nie je udaj o jazykovej mutacii stranky.

Dik za rady
medden
Profil *
Väčšinou sa to rieši s url typu http://nieco/en/... a už sa to buď rozseká cez mod_rewrite, alebo by sa jednalo o statické stránky a tak podobne.

Samotné riešenie jazykových mutácií býva rôzne, medzi inými rovný preklad, použitie gettext, ukladanie slov a prekladov do databázy a podobne. Niečo o gettexte bolo na intervale: http://interval.cz/serialy/gnu-gettext-snadna-lokalizace-webovych-apli kaci/
Yaroslav
Profil
Dik za radu.
To delenie url je dobre riesenie. Spravil som si scriptik, ktory posiela udaje o jazyku cez session - ale toto riesenie http://nieco/en/... je lepsie. GNU sa mi velmi nepaci nakolko pouzivam dlhe texty a nie len popisky k formularom.
Este raz vdaka
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.