Autor Zpráva
Intrakontrakt
Profil *
Když použiju:

<?
$url = "http://kdesi-cosi.cz/index.php";

if(file_exists($url))
{
echo "1";
}
elseif(!file_exists($url))
{
echo "2";
}
?>

Tak mi to pokaždé vrací 2.
Nevíte proč ?

Adresu vždy dávám absolutní a zkoušel jem jak soubory na lokálu, tak i cizí.
WanTo
Profil
Proč máš v kódu elseif? To je podmínka navíc, ale ty jí vůbec nepotřebuješ. Vždycky se vyhodnotí jako true.
Kajman_
Profil *
Protože ji můžeš použít pouze na soubory dostupné přes file systém.
Zerog
Profil
presne tak ...stejne jako file size
drake127
Profil *
Možná taky pokud je povoleno allow_url_fopen, pak by to mohlo fungovat vzdáleně, ale jistý si nejsem.
Intrakontrakt
Profil *
A jak teda můžu zjístit, jestli nějaká stránka nebo soubor existuje ?
Leo
Profil
Navazete http spojeni a zjistite stavovy kod v odpovedi, Leo
Intrakontrakt
Profil *
Heh, díky na tohle jsem ani nepomyslel.
Intrakontrakt
Profil *
Takže, jestli to dobře chápu, takže když napíšu na úplný začátek stránky

header ("HTTP/1.1 404");

Tak pokud stránka neexistuje a hodí to 404ku.
Jen nevím jak zjístit odpověď.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.