Autor Zpráva
Oblasek
Profil
Ahoj všem potřeboval bych pomoci když mam formulář s více daty pokud ho odešlu a někdo něco zada špatně zobrazi se chyba a tlačítko zpět. Potřeboval bych přidat to aby když klikne na tlačítko zpět se zobrazily puvodní data a ne prazdná pole?
Muže mi někdo pomoci?
Ben
Profil *
Řešením (možná trošku zpraseným) by mohlo být po odeslání formuláře načtení dat do proměnných. Po kliknutí na zpět by se opět zobrazil formulář a načetly by se hodnoty příslušných proměnných (pokud by byly zadané).

Ještě dotaz, když odešleš ten formulář, posíláš data na novou stránku nebo na tu samou?
Oblasek
Profil
Posílát to mohu na novou nebo na tu samou mam udelane dvě verze :-). Už jsem zkoušel vše možné ale nic nezabralo... a cookie mi nevyhovuji...
peta
Profil *
Oblasek
JS a zkontrolovat data pred odeslanim. To je asi nejlepsi na usporu.

Jinak ja pouzivam, co psal Ben, ale tak, ze:
$vstup = array (
$_POST['aaa'],
$_POST['bbb'],
$_POST['ccc']
);
$udaje=implode("|",$vstup);
$udaje=($udaje!=="")?"&udaje=".$udaje:'';
header ( "..." .$udaje)

Cili mam 2 soubory, toto je ten, ktery udaje zpracovava a na konci prepise header. Cili posilam to v GET, jehoz nevyhoda je omezeni na asi 1000 znaku a protoze uz nektere udaje v header mas, tak je to prakticky pouzitelne tak do 700 znaku a mene.

udaje pak prebiram take do pole, obvykle
if (isset($_GET['udaje'])) {$p = explode("|",$_GET['udaje']);}
a vypisuji jako
<input value="<?=$p[2]?>" size="4"/>
Oblasek
Profil
Ahoj všem no ja to posílám přes _POST protože v tom formuláří se zadava i obrazek a přáve v tom případě nastal problém pokud někdo zadá velký obrázek pomoci echo se mu robrazi hláška blablabla a tlačítko zpět a pokud na něj někdo klikne zobrazi se mu prazdny formulář.
peta
Profil *
Oblasek
velikost obrazku je specialni vec, ktera jde zjistit jen a pouze pres activeX pomoci JS, coz pouziva jedina asi IE a jemu podobne prohlizece. Jinak teda nevim o zadne dalsi moznosti, jak to zjistit pred odeslanim.

Kdyz se formular odesle, tak se automaticky vycisti, protoze se nacita nova stranka. To je preci logicke, nevim, proc by se to melo chovat jinak.
Samozrejme nekdy je treba udaje zpet, pak bud PHP nebo nastaveni WWW prohlizece nebo Javascript, cookies.
Oblasek
Profil
A pomoci js by to šlo kontrolovat? Ja tam již kontrolu polí zda jsou vyplněny v js mam ale u obrázku si nejsem jist jak to zapsat?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.