Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Mám problém.
Potřebuju, aby se mi z databaze odfiltrovala položka "io" kde mám čísla od 1-10 a pak když budu mít odfiltrovanou databazi s číslem např. 2, tak bych chtěl z datumu dostat např. 2006.
ve výsledku si to představuju jako
io datum
2 2006
2 2006
atd.. Zatím mi to pořád funguje
io datum
1 2006
2 2006
3 2006
Pokud to nechám tak, jak to je, tak se mi zobrazí položky i z "io" ostatních.
----------------------------------------
$dotaz = "SELECT * FROM polozka WHERE io LIKE '%$io%' AND datum LIKE '%$retezec%' OR ucet LIKE '%$retezec%' ORDER BY datum";
$odkazy = mysql("lovek", $dotaz);

$pocet_odkazu = mysql_NumRows($odkazy);
print "<B> Hledaný výraz: </B> $retezec<BR>";
print "<B> Bylo nalezeno: </B> $pocet_odkazu záznamů<BR>";
24k
Profil *
Bych ti rad pomohl kdybych to pochopil
Kajman_
Profil *
Možná bude stačit ty or a and správně uzávorkovat.
Anonymní
Profil *
Zkusi jsem závorkovat a nic. Jde mi o to, aby to filtrovalo podle dvou proměnných. $io a pak podle neceho ostatniho. Podle io přednostně a pak ostatní
Anonymní
Profil *
Nevíte někdo ??
djlj
Profil
Anonymní
Taky jsem to nějak extra nepochopil, ale nemyslíš takto?:

SELECT * FROM polozka WHERE (io LIKE '%$io%' OR ucet LIKE '%$retezec%') AND datum LIKE '%$retezec%' ORDER BY datum ?
Anonymní
Profil *
Díky za pomoc
cele kod byl takto
$dotaz = "SELECT * FROM polozka WHERE (io LIKE '%$io%') AND (datum LIKE '%$retezec%' OR ucet LIKE '%$retezec%') ORDER BY datum";
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0