Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
zacinajuci clovek Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 3. 2006, 15:36:53
Prosím o radu. Viem že sa to tu preberalo, ale aj tak neviem ako na to. Mam subor index.php, ktorý obsahuje navigaciu v lavom stlpci a obsah v pravom stlpci. Ako pomocou include tahat obsah a generovat do praveho stlpca pomocou include.
Odkazby budu vo formate <a href="index.php?clanky=uvod">úvod</a> <a href="index.php?clanky=predaj">predaj</a> <a href="index.php?clanky=kontakt">kontakt</a> ? V priečinku "clanky" budem mať súbory z obsahom uvod.inc, predaj.inc, kontakt.inc? Ako ďalej? Dakujem za trpezlivosť a dúfam, že mi to niekto polopate vysvetlí. |
||
Školník Profil |
#2 · Zasláno: 27. 3. 2006, 15:47:13
Nejdriv si zkontrolujes, jestli je neco v promenne $clanky takto:
if (empty($clanky)): $stranka="uvod"; endif; To dej úplně na začátek stránky, můžeš ještě před DOCTYPE (nebo <HTML>) A kam budeš chtít vkládat tu stránku, dej toto: <? include("".$clanky.".inc") ?> Doufám, že je to ono..:-) |
||
#3 · Zasláno: 27. 3. 2006, 15:58:51
Díky funguje to ale len vtedy, ked subor uvod je v jednom priečinku s index.php. Ako zapíšem cestu, keď chcem mať clanky v podpriečinku? Dík
|
||
#4 · Zasláno: 27. 3. 2006, 16:03:21
Už to ide. Dal som to takto <? include("./clanky/".$clanky.".inc") ?>
|
||
Školník Profil |
#5 · Zasláno: 27. 3. 2006, 16:03:49
Jeslti máš všechny například v adresáři inc/, tak můžeš takhle
<? include("inc/".$clanky.".inc") ?> //pohraj si tam s lomítkama, ./inc/ nebo /inc/ nebo inc/ - vyzkoušej A jestli to chceš mít nastavený u každýho kontaktu zvlášť, tak třeba takto <a href="index.php?clanky=slozka1/kontakt">kontakt</a> <a href="index.php?clanky=slozka2/kontakt">kontakt</a> <a href="index.php?clanky=slozka3/kontakt">kontakt</a> Mohlo by to fungovat... |
||
Školník Profil |
#6 · Zasláno: 27. 3. 2006, 16:04:31
:-)
|
||
#7 · Zasláno: 27. 3. 2006, 16:08:07
Dík
|
||
#8 · Zasláno: 27. 3. 2006, 22:36:13
No všetko ide OK, len sa chcem spýtať, ako vyriešim načítanie indexový obsah stránok. Takto sa mi nezobrazuje stredný stĺpec v index.php. Lavý odkaz napr. "uvod", ktorý je aj úvodnou stránkou sa nacita az po kliknutí naň. Keď ale zadám doménu, tak obsah ostane prázdny. Hneď to mám presmerovať na daný odkaz? A ako?
|
||
Školník Profil |
#9 · Zasláno: 27. 3. 2006, 22:42:46 · Upravil/a: Školník
To jsem Ti psal nahoře, pomocí:
if (empty($clanky)): //zkontroluje, jestli je něco v $clanky $stranka="uvod"; // pokud tam nic neni, priradi do clanky uvod, pokud tam něco je, tak to nechá být endif; Tyhle tři řádky dej úplně nahoru do index.php (pokud pracuješ se session, tak až za ně, jinak můžeš na první řádek) |
||
#10 · Zasláno: 27. 3. 2006, 22:52:45
No a ten "uvod" sa mi stale nenacita. Dal som ho do priecinka clanky, aj do hlavneho priecinku, ale stale sa nenacita.
|
||
Školník Profil |
#11 · Zasláno: 27. 3. 2006, 22:57:22
Priecinku? Promiň? Už to vidim, je tam samozřejmě chyba v proměnný:
if (empty($clanky)): $clanky="uvod"; endif; :-) |
||
#12 · Zasláno: 27. 3. 2006, 23:01:15
Už je to OK. No musím zapojiť viac logiky ak sa to chcem naučiť :-). Díky moc
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0