Autor Zpráva
sENDo
Profil *
dobry den, chcel by som sa opytat na nieco taketo. mam vytvorenu stranku kde nie su framy. stranku mam rozdelenu v tabulke vodorovne na dve casti a zvisle tiez na dve. na lavej strane stranky sa nachadza menu. vrch stranky tvori iba logo. a co by som chcel je to ci by sa nedalo nejak spravit v php to, ze keby som klikol na nejaku polozku v menu, ze by sa mi ta polozka zobrazila v okne, ktore je prazdne, cize v strede na tej istej stranke bez toho aby som pre kazdu polozku kopiroval tu istu stranku a doplnal tam prislusne informacie. je to mozne spravit aj bez pouziatia framou? ak ano tak ako? diky moc. dufam, ze som to popisal dobre a ze mi niekto pomozete
nonewood
pokud jsem dobře pochopil :-)

pomocí HTML použítí iframe:
<a href="index.htm" target="obsah">Úvod</a>

<iframe src="uvod.htm" name="obsah"></iframe>

(ale ty chceš pomocí php že?)

pomocí PHP:
odkaz bude mít adresu
<a href="index.php?zobraz=uvod">Úvod</a>

<?php
if ($_GET["zobraz"]=="uvod") {
echo "zobrazuji úvod :-)";
}
?>

a tako podobně i ostatní položky...
Javky
Profil *
Dobry den i Vam.
Pokud jsem dobre pochopil oc vam jde - mit na te strance v jedne bunce tabulky dynamicky vlozeny text podle toho, co jste zvolil v menu - pak odpoved je ANO ;-)
Udelejte si (predpokladam uz mate...) vzor te stranky s prazdnou tou bunkou, kam prijde prislusny text a pojmenujte ji napr. index.php. V menu se pak odkazujte timto zpusobem (nevim presne, jak ho mate vytvorene, ale urcite pochopite, co tim myslim):
<a href="index.php?clanek=uvod">Uvod</a>
<a href="index.php?clanek=zabava">Zabava</a> apod.
Do mista, kam se ma vlozit prislusny obsah zvoleneho clanku (do te bunky tabulky) napisete:

....
<td>
<?
$soubor = $clanek.".txt";
$handle = fopen($soubor,"r");
fpassthru($handle);
?>
</td>
....

Tedy pozor, neni to uplne bezpecne (viz dale). To, zda promenna "handle" bude naplnena automaticky zavisi na nastaveni v php.ini. Pokud tomu tak neni, doporucuji se blize podivat na obsah promenne $HTTP_GETVARS.
Jednotlive texty clanku potom bude mit v prislusnych souborech uvod.txt, zabava.txt apod. Muzete v nich pouzit HTML tagy, javascript, .... ale bez tagu html a body.
Pokud byste chtel mit v tom vlozenem clanku pouzite PHP, asi vam nezby, nez se podivat na prikaz include("soubor.php") ale v tom pripade 2x pozor na bezpecnost, aby uzivatel nemohl do prislusne promenne podvrhnout jmeno nejakeho jineho souboru/skriptu.
Lepsi zabezpeceni by bylo, mit clanky nejak ocislovane (nebo pojmenovane) a potom jmeno souboru priradit "natvrdo", napr. tak, ze vim, ze clanek 1 znamena uvod, clanek 2 zabavu atd.

if ($clanek==1) $soubor="uvod.txt";
.....

Omlouvam se, pokud jsem nepochopil vas problem. Jinak dobre referencni prirucky (vcetne PHP) jsou na http://www.w3schools.com/default.asp

Vidim, ze jsem byl predbehnut, ale kdyz uz jsem to napsal, tak to sem poslu ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0