Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Wool Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 4. 2006, 16:38:24
Dobrý den,
měl bych takovou jednu teoretickou otázku, pokud byste zaváděli na svém webu hodnocení článků, jakým způsobem byste to provedli? Napadají mě dvě možnosti a) vytvořit v tabulce s články x sloupců s celkovým hodnocením, počtem hodnocením a ip adresami hodnotících b) vytvořit special tabulku a pro každé hodnocení zavádět nový řádek zajímá mě, jaká máte jiné alternativy, popřípadě zkušenosti Děkuji předem za odpověď |
||
Kajman_ Profil * |
#2 · Zasláno: 5. 4. 2006, 16:51:22
b) mi přijde rozumné
|
||
Wool Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 4. 2006, 16:56:48
ano, zřejmě se k tomu přikloním, a ještě mě napadlo, je rozumné zavádět stupnici 1-5? uživatelé takhle často neví jestli je to školní hodnocení, nebo čím víc tím líp
|
||
Kajman_ Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 4. 2006, 17:05:42
To neuhádnout ani když to bude 1-10. V obou případech to tam musíte uvést.
|
||
Wool Profil * |
#5 · Zasláno: 5. 4. 2006, 17:07:17
nějak to provedu, v každém případě díky
|
||
habendorf Profil |
#6 · Zasláno: 5. 4. 2006, 17:09:20
Když to vizuálně uděláš třeba jako hvězdičky, tak to snad pochopí každý. Vždy platí více hvězdiček -> lepší
|
||
mila Profil |
#7 · Zasláno: 5. 4. 2006, 17:14:07
Jestli chceš ukládat ip, tak musíš mít další tabulku. Jak jinak narveš desítky..tisíce ip k jednomu článku?
Na druhou stranu to asi chce někde ukládat průběžné hodnocení. Pokud by byl web vytížen, tak asi nebude ideální pro každý requst znovu agregovat nějaký průměr. Zvlášť proto, že by asi nemělo jít o obyčejný aritmetický průměr. Ten jakékoliv hlasování dle mého názoru posílá do kytek. Chce to trochu statistiky. Nedávno jsem přemýšlel, jak bych hodnocení počítal. Došel jsem k tomu, že nejvhodnější bude asi medián, s tím, že tam předem pro každou volbu dám jeden hlas. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0