Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Taurendilek Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 4. 2006, 15:08:28
zdarek
Premyslim nad tiim jak nejlepe pomoci php ci i javascriptu rozdelit vypis z databaze na vice stranek at to neni prehnane. me to funguje celkem takhle : zadam [prepared statements] vypise mi to pomoci smycky a svazanych promennych (while) vzdycky bloky po kazdem tretim mi to odradkuje ale mel bych jich na strance moc :( vubec me nenapada jak to rozdelit na vice stranek tedy to bloky treba po 9 blocich. Moc dik.. :) |
||
Peca Profil |
#2 · Zasláno: 6. 4. 2006, 16:26:22
Určitě by se hodilo dát do sql dotazu limit a odkazy na další přes php.
|
||
Taurendilek Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 4. 2006, 16:39:14
no tak v tom mam asi trosku mezeru-protoze nechapu jak potom navazu presne na to co bylo za limitem
|
||
Peca Profil |
#4 · Zasláno: 6. 4. 2006, 16:44:06
zhruba takto:
$pocet_vypisu=10; $od=$_GET['stranka']; $od=$od*$pocet_vypisu; sql: select * from neco bla bla limit $od,$pocet_vypisu odkaz na další: "neco.php?strana=".($_GET['stranka']+1) |
||
Taurendilek Profil * |
#5 · Zasláno: 6. 4. 2006, 18:13:06
ja si projdu knizky abych porad neotravoval.Priznam se ale ze jsem nevim ze bys LIMITu mohl dat od jakeho poctu se ma zobrazovat.jaka se syntaxe?LIMIT (cislo, (od jakeho cisla))?
|
||
noem Profil |
#6 · Zasláno: 6. 4. 2006, 22:17:51
Myslim, ze je to takto : LIMIT zaciatok, pocet zaznamov
|
||
Taurendilek Profil * |
#7 · Zasláno: 7. 4. 2006, 00:39:24
ja ti nevim :(
|
||
Taurendilek Profil * |
#8 · Zasláno: 7. 4. 2006, 01:04:10
jak tak na to koukam tak jsem to musel spatne napsat a vsem se omlouvam :D :D
potrebuju: mam napriklad v databazi 20 polozek prvni z nich vypisu 9 potom tam se automaticky vygeneruje odkazy 1|2|3 nebo neco podobneho podle poctu nezobrazenych vypisu dane stranky. to kolik na strance vypisu zobrazit je mi samozrejme jasne :)) (i k tomu skriptu bych mel poznamky proc proste nepouzijes $_GET takhle to nadavas do url a je to docela nebezpecne uzivatel tak ma stejna prava jako tvurce skriptu(jestli to ma hlubsi vyznam tak to je prave to cemu nerozumim a rad to zjistim :) ) dik |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0