Autor Zpráva
kachnak
Profil *
prosim vas da sa nejakym sposobom zistit ci sa v nejakom subore over.txt nachadza napr slovo "abc" a
ak ano nastavit $abc=1;

som to skusal takymto sposobom, ale ono to nalso slovo "abc" len ak bolo posledny riadok v tom subore over.txt... v tych neposlednych riadkoch to nevedelo najst.

$porovnaj="abc";
$over=file('over.txt');
$riadky=count($over);
$riadky--;
while($riadky!=-1)
{
$buf=$over[$riadky];
if($porovnaj==$buf)
$abc=1;
$riadky--;
}
Peca
Profil
Toto je špatně. Ověřuje to jenom, jestli je daný řádek roven hledanému slovu. Použij třeba funkci strpos.
A k té podmínce bych ještě za $abc=1; přidal break;
kachnak
Profil *
mam to :)

$over=file_get_contents('over.txt');
$over2=$over;
$over = str_replace("abc","+-+-+-",$over);
if($over==$over2)
$abc=0;
if($over!=$over2)
$abc=1;
Peca
Profil
Nic proti, ale pěkná prasárna :-)) Říká ti třeba něco příkaz else?
krteczek
Profil

<?php
$kolikrat=0;
$pocet_slov=0;
$porovnaj="abc";
$over=file('over.txt');
$riadky=count($over);
for ($i=0;$i<$riadky;$i++)
{
$pole=explode(" ", $over[$i]);
$p=count($pole);
for($j=0;$j<$p;$j++)
{
if(trim($pole[$j])!="")
{
if($porovnaj==$pole[$j])
{
$kolikrat=$kolikrat+1;
}
$pocet_slov=$pocet_slov+1;
}
}
}
echo '<p>V dokumentu existuje hledaný výraz: "'.$porovnaj.'" celkem: '. $kolikrat.'. Počet slov v dokumentu je: '.$pocet_slov.'.</p>';
?>

krteczek
havs
Profil
jestli nebudeš dál pracovat s polem $over, tak stačí:

$porovnaj="slovo";
$over = file_get_contents("overt.txt");
if (eregi($porovnaj, $over)) { $abc=1; }
else { $abc=0; }
djlj
Profil
Já bych přidal ještě taky jednu verzi...


$slovo="abc";
$over = file_get_contents("overt.txt");

if(substr_count($over, $slovo)>0){

$abc=1

}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.