Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Cody Profil |
#1 · Zasláno: 18. 1. 2005, 17:26:25
Zdravím celkem umím html a css, občas někde přetvořím cizí java script nebo php script. Rád bych se někde jednoduše naučil aspoň základy PHP. Existuje něco pro člověka co nikdy neprogramoval, nemá s tím zkušenosti a jasně, přehledně a nesložitě si můžu přečíst něco z čeho se to sám dokážu naučit? Nejlépe česky, něco jako je jakpsatweb.cz:-))) Nebo i kniha????
|
||
Spikee Profil |
#2 · Zasláno: 18. 1. 2005, 17:27:33 · Upravil/a: Spikee
PHP Tvorba interaktívnych webových aplikácii - Jiři Kosek
|
||
mat Profil |
#3 · Zasláno: 18. 1. 2005, 17:28:25 · Upravil/a: mat
zkus to tady:
http://www.linuxsoft.cz/article_list.php?offset=91&id_kategory=181 je to 92dílný seriál o php |
||
Wan-To Profil * |
#4 · Zasláno: 18. 1. 2005, 17:33:21
Spikee
Naprosto souhlasím, je fakt výborná (sám jsem se z ní PHP učil). Navíc je tam asi 150 stránková referenční příručka se skoro všemi funkcemi a jejich popisem. |
||
23k Profil * |
#5 · Zasláno: 18. 1. 2005, 22:50:14
KOSEK - PHP3 - too old, naucis se neco, ale spoustu uz se nepouziva, navic mame tu jiz PHP5 , ehm ehm.
Doporucim ti mnohem lepsi book ==> PHP a MYSQL - rozvoj web. aplikací (Welling, Thomsonova) bohuzel cena je asi 800,- . Ale je vynikajici, pak samozrejme prochazet PHP fora, cucet do zdrojaku a hlavne vecne neco psat. 23k. |
||
Pachollini Profil |
#6 · Zasláno: 18. 1. 2005, 23:37:07
Já jsem se PHP taky naučil od Koska a nedám na něj dopustit, zvlášť pro začátečníky mi připadá ideální. K tomu samozřejmě PHP manuál jako referenční příručku, doporučuji verzi s uživatelskými komentáři.
|
||
Leo Profil |
#7 · Zasláno: 19. 1. 2005, 08:36:25
Kosek je skvely a jak uz tady nekdo psal hodne stary a tim padem v nekterych vecech i zastaraly...
Mozna bych pro zacatecnika z tistenych veci doporucil http://www.grada.cz/content/katalog.php?kid=2788 a pokracovani tehoz: http://www.grada.cz/content/katalog.php?kid=2787 Plus samozrejme internet. Leo |
||
23k Profil * |
#8 · Zasláno: 19. 1. 2005, 09:29:42
to neni vubec dobra volba, vcera jsem se na jednu z jmenovanych knih koukal a je to dost o nicem.
WELLING & THOMSONOVA - mozna nejlepsi volba pro zacinajici i mirne pokrocile pro pokrocilejsi+ -- PHP5 pro pokrocile |
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
llook Profil |
#9 · Zasláno: 24. 1. 2005, 15:11:03
Kosek je nepřekonaný, ale překonané je PHP3, takže toho nedoporučuji.
Pro ty, co umí dostatečně číst anglicky ale doporučuji PHP Manual - stručný, srozumitelný, aktualizovaný. |
||
Victorius Profil * |
#10 · Zasláno: 24. 1. 2005, 19:49:09
Jakub Mach, PHP pro úplné začátečníky
navzdory názvu ue tam vše co budeš potřebovat a patří mezi světlé vyjímky knih z Computer pressu. Neni zbytečně dlouhá a příjemně tomu i odpovídá cena. Pak už se hodí kupovat specializované knížky o PHP. Ale já si nemyslím že Kosek je ten pravý na učení se úplných základů, a přílíš renomovaný ani nepřekonatelný mi nepřipadá. |
||
Victorius Profil * |
#11 · Zasláno: 24. 1. 2005, 19:50:16
krom toho jsem ani nezmínil skvělou srozumitelnost a aktualnost informací. Myslím to samozřejmě ironicky
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0