Autor Zpráva
Zis
Profil
čus hoši, zkoušel sem si funkci imagecreatefromjpeg
1)

$imgname = "galerie/test.jpg";
imagecreatefromjpeg($imgname);


myslel sem že mi tohle vytvoří ten danej obrázek, ale nějak nic mi to nedělá dočet sem se že to má vracet nějakej identifikátor toho obrázku z čehož nejsem nějak moudrej.

jak bych udělal pomocí těchto funkcí aby mi to vykreslilo obrázek?
předem diky
malek
Profil
imageJPEG ($imgname, "nazov.jpg");
echo "<img src='nazov.jpg'>";


asi tak, niesom isty :) skus
souki
Profil
ne-e.... musíš definovat hlavičku.... z hlavy nevim.... bude to v dokumentaci na php.net
malek
Profil
Header("content-type: image/jpeg"); ??

ale to zmeni celu stranku na obrazok nie?
Zis
Profil
mám to takhle


$polozky = "test.jpg"
header("Content-type: image/jpeg");
$imgname = "galerie/";
imageJPEG ($imgname, $polozky);
echo "<img src='".$polozky."'>";


a pořád mi to píše
Obrázek “http://localhost/sumci/galerie2.php” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Ján Kobezda
Profil
// Pošle HTTP hlavičku
header("Content-type: image/jpeg");

$meno = "test.jpg";

//otvori obrazok a ulozi do $obrazok
$obrazok = imagecreatefromjpeg($meno);

// Posle obrazok prehliadacu
imageJPEG ($obrazok);
Zis
Profil
                

$polozky="test.jpg";

header("Content-type: image/jpeg");
$meno = "galerie/".$polozky;
$obrazok = imagecreatefromjpeg($meno);
imageJPEG ($obrazok);
echo "<img src='galerie/".$polozky."'>";


mam to takhle a furt stejná chyba
souki
Profil
echo "<img src='galerie/".$polozky."'>";
tot am vůbec enni..... timhle genruješ přímo obrázek....... pak dej jen adresu skriptu do prohlíýžeče nebo do <img src='galerie/skript.php' />
Zis
Profil
no já to mám dělaný tak že $polozky sou jmena jpg souboru v adresáři a nevim jak by udělal aby mi to vypsali všechny.
když to dam takhle

<img src='galerie/skript.php' />

tak se mi to z toho skriptu načte jen jednou ve skriptu mam



$dir = getcwd()."\galerie";
$handle=opendir($dir);

while(($polozky=readdir($handle))!=false){

$pos=strrpos($polozky, ".")+1;
$type=substr($polozky, $pos);

if($type=="jpg" /*or $type=="bmp"*/)/*{*/

header("Content-type: image/jpeg");
$jmeno = "galerie/".$polozky;
$obrazek = imagecreatefromjpeg($jmeno);
imageJPEG ($obrazek);
}

else{
continue;
}
}
souki
Profil
nechápu ty zbatečný komplikace s GD.... proč nemůžeš napsat:
$dir = getcwd()."\galerie";
$handle=opendir($dir);
while(($polozky=readdir($handle))!=false){
$pos=strrpos($polozky, ".")+1;
$type=substr($polozky, $pos);

if($type=="jpg" or $type=="bmp"){
$jmeno = "galerie/".$polozky;
echo "<img src='$jmeno' />";
}

}
Zis
Profil
protože chci ty obrázky potom zmenšit
souki
Profil
tak napiš
$dir = getcwd()."\galerie";
$handle=opendir($dir);
while(($polozky=readdir($handle))!=false){
$pos=strrpos($polozky, ".")+1;
$type=substr($polozky, $pos);

if($type=="jpg" or $type=="bmp"){
$jmeno = "galerie/".$polozky;
echo "<img src='skript.php?jmeno=$jmeno' />";
}

}

a v souboru skript.php už udělěj to zmenšení přes GD jak to bylo napsáno výše
Tomik
Profil
Něco o zmenšování obrázků: http://php.vrana.cz/zmensovani-obrazku.php .
Zis
Profil
jo paráda díky moc;
Tomik
Profil
Není zač... :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.