Autor Zpráva
matak
Profil *
Chtěl bych se spíš zeptat na zkušenosti jak řešite tento problém.

Mám formulář, ten odešlu a po provedených operacích se např. zapíše výsledek do databáze nebo se přidá zboží do košíku to je jedno. Samozřejmě to musí provést jiný skript než ten co něco vypisuje na obrazovku.

Tedy asi tak:

1. formular odeslán
2. skript provede ulození do databáze generuje nějakou proměnou s výsledkem např.
"hlaska = Data uložena v pořádku"
3.provede header:location a presmeruji na stranku co vypise vysledek resp. zpět na formulář kde mohu zadávat nová data
(pokud by nebyl header tak stisknutim tlacitka zpet nebo aktualizaci by se provedlo znovuodeslání formuláře)

-> a mě jde o to jak tuto proměnou hlaska predavate tomu dalsimu skriptu, ja to delam pomoci url ale moc mi to nevyhovuje, jednak kvuli znakove sade a jednak ze nekdy ta hlaska muze byt sakra dlouho a taky proto, ze kdyz nekdo chce ulozit odkaz na tu stranku mohlo by prekazet prave promena hlaska v url

-> dalsi moznost co me napada je session jenze ja nechci aby to tam zustavalo, protoze co kdyz vejdu na stranku kde nebude hlaska a me se opet vypise ta co uz v session je

-> uplne nejlepsi by bylo poslat to jako "postdata" co posila formular ale jde to udelat, aniz bych neodeslal formular? tedy myslim
$_POST[hlaska]="Data uložena OK"; coz asi nejde


Zajimalo by mě jak to řešíte?
taurendilek
Profil *
tak zaprve muzes simulovat javascriptem odeslani formulare(ale to je hloupost)
muzes zkusit cookies a nastavit jim nejakou dobu
ale predevsim vzdyt ty muzes po pouziti ty session znicit. :))
no a pokud jde o to ze chces vypsat co dany clovek ma v kosiku tak to vytahni z databaze pokud ho mas mezi zakazniky a nemusis se s tim stvat.
---no tohle jsou moje dohady myslim si ze to vetsina lidi dela pres session a cokies kde nastavi dobu jakou chteji ale taky tomu nerozumim teprve se na to chystam zitra poprve :D -------------------------
matak
Profil *
no me slo jen o tu hlášku "úpravy byly provedeny" nebo "údaje 1,2,3,4 byly smazány" no a někdy to může vypadat dost dlouze "soubor blbalfjslůfa.doc byl uložen na server pomocí zabezpečeného ftp připojení pod název fůlasjfůasflsa.doc, uložení do dtb proběhlo úspěšně" apod. proto url není moc vhodná ale je pravda ze kdyz hned na zacátku každý stránky dám destroy session tak snad by to mělo být v pohodě, nevim proč sem to tak neudělal, no jen sem chtěl vědět jak to dělají ostatní
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0