Autor Zpráva
Kvilda
Profil
Jde tohle zautomatizovat???

if ($w == 1){
echo "<tr><td width=\"180\">";
} elseif ($w == 4){
echo "</td></tr><tr><td width=\"180\">";
} elseif ($w == 7){
echo "</td></tr><tr><td width=\"180\">";
} elseif ($w == 10){
echo "</td></tr><tr><td width=\"180\">";
} elseif ($w == 13){
echo "</td></tr><tr><td width=\"180\">";
} else echo "</td><td width=\"180\">";

musím udávat čísla 4,7,10,13 ........

což by šlo vyřešit pomocí : for ($i=4;$i<79;$i+=3){};

ale navím jak POMOSTE.............
souki
Profil
šlo by upřesnit co přesně chceš? mám takový tušení že by to šlo mnohem jednodušeji
Peca
Profil
Moc nechápu, co by to mělo dělat. Třeba nějak takto: ?
echo "<tr><td width=\"180\";
for ($i=4;$i<79;$i+=3)
echo "</td></tr><tr><td width=\"180\">";
echo "</td><td width=\"180\">";
Kvilda
Profil
z DB přečtu údaj s id-1 a na začátek skriptu se mi napíše <tr><td width=\"180\">

z DB přečtu údaj s id-2 a na začátek skriptu se mi napíše </td><td width=\"180\">

z DB přečtu údaj s id-3 a na začátek skriptu se mi napíše </td><td width=\"180\">

z DB přečtu údaj s id-4 a na začátek skriptu se mi napíše </td></tr><tr><td width=\"180\">

z DB přečtu údaj s id-5 a na začátek skriptu se mi napíše </td><td width=\"180\">

z DB přečtu údaj s id-6 a na začátek skriptu se mi napíše </td><td width=\"180\">

z DB přečtu údaj s id-7 a na začátek skriptu se mi napíše </td></tr><tr><td width=\"180\">

atd...........
Leo
Profil
A jaka je v tom logika? Leo
Peca
Profil
Tak na to použij podmínku typu (($w%3) == 1) // vyhovuje pro 1, 4, 7, 10,...
(($w%3) == 2) // vyhovuje pro 2, 5, 8, 11,...
finc
Profil *
Proč dělat věci jednoduše, když jdou složitě, že? :)
To, že použijete cyklus for, jen zpomalíte kod + zbytečně bude psát řádky navíc.


$cislo = $w - 1;
if ($cislo % 3 == 0 && $w < 79) {
echo "</td></tr><tr><td width=\"180\">";
}
souki
Profil
pořád ale nechápu k čemu je ten skript dobrý =)
ale to co píše finc má logiku ;) toho bych se držel ;)
finc
Profil *
Jinak, nejspíše se snažíte vytvořit tabulku, která odsadí po prvních třech bunkách další řádek.
Aby jste si ušetřil takové zbytečnosti s počítáním, co použít např. DIV s float? Automaticky se Vám pak budou házet pod sebe ;)
Kvilda
Profil
DIV s float - to zní zajímavě, neni nejakej link jak na to ???
finc
Profil *
Myslím, že přímo zde na www.jakpsatweb.cz je o použítí DIVu nějaký tutoriál.
Jde o to, že je to blokový element, který je možné pomocí float udělat plouvoucí. Pokud je obsažen v celkovém DIVu s určenou šířkou, tak bude div s float (např. float: left) odsazovat další div na nový řádek podle toho, zda se vejde do celkového divu či nikoli.
Navíc použití DIVu namísto tabulek má další výhody o kterých se dočtete téměř z každého webu, který řeší (X)HTML + CSS.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.