Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MartinKloubek Profil |
#1 · Zasláno: 14. 4. 2006, 15:03:35
Mám problém když mám
www.neco.cz/index.php?dotaz=obsah a kliknu na dalsi stranku kde když vypíšu echo $dotaz; tak mi to nic nevypíše. Prosím jaká funkce v PHP se musí zapnout aby to přenášelo promněnné? To samé mi nefunguje mi ani u formulářů děkuji moc. |
||
alois Profil |
#2 · Zasláno: 14. 4. 2006, 15:10:41
zkus před echo dát
if (isset($_GET['dotaz'])) $dotaz = $_GET['dotaz']; jiank nevím |
||
MartinKloubek Profil |
#3 · Zasláno: 14. 4. 2006, 15:16:30
i když to není přes formulář?
|
||
esemeska Profil |
#4 · Zasláno: 14. 4. 2006, 15:25:49
MartinKloubek
Nevím, jestli jsem to dobře pochopil, ale proměnné se dají přenášet např. přes url.... př: máš proměnnou, která se má přenést přes odkaz a chceš, aby zůstala prakticky napořád. napíšeš odkaz, který tuto proměnnou definuje(nebo třeba formulář...) <a href="#?promenna=99"> a pak na dálší stránce(php), když ji chceš zachovat po kliknutí na dálší odkaz napíšeš <a href="#?promenna=$promenna"> ...takto se daji jednoduse, ale nebezpecne prenaset promenne, jinak to jde pres cookies apod. |
||
MartinKloubek Profil |
#5 · Zasláno: 14. 4. 2006, 16:12:13
esemeska
mám to pouze jednou v <a hrefu tam je index.php?promenna=99 pak udělám klik na ten odkaz a na další stránce mám echo $promenna; //-----TADY BY SE MELA VYPSAT A NIC NA lokalu funguje na SErVERU NE ale nic nevypíše.. zkoušel jsem if (isset($_GET['dotaz'])) $dotaz = $_GET['dotaz']; ale ani to nejde...:( |
||
koudi Profil |
#6 · Zasláno: 14. 4. 2006, 16:14:31
No pokud jsi to zkoušel s tim 'dotaz', tak je jasný, že to nejde.
|
||
WanTo Profil |
#7 · Zasláno: 14. 4. 2006, 16:15:30
Pokud proměnnou předáváš v odkazu, je to stejné, jako kdybys jí posílal formulářem s GET metodou.
Je celkem pravděpodobné (z bezpečnostních důvodů), že nemáš přímý přístup k proměnným, takže budeš muset používat tato pole: $_GET[] - pro proměnné z odkazů a GET formulářů $_POST[] - pro proměnné z POST formulářů Zkus napsat: echo $_GET["dotaz"]; |
||
Anonymní Profil * |
#8 · Zasláno: 14. 4. 2006, 16:17:30
index.php?promenna=99
echo $_GET["promenna"]; Pristupuj k promenym z URL pres $_GET a z formulare pres $_POST, jinak je to direktiva v php.ini: register_globals doporucuji ji nastavit na Off a pouzivat to co jsem napsal... |
||
MartinKloubek Profil |
#9 · Zasláno: 14. 4. 2006, 16:59:01
díky za rady
zajímavé je že $_GET["promenna"] nefunguje ale $_REQUEST["promenna"] funguje :)) ještě jednou díky Martin |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0