Autor Zpráva
C.Ronaldo7
Profil *
Cavte, mam taky problem z php .... ucim sa v php a neviem ani za ten svet preco mi robi guestbook somariny kuknite si http://ofk-krnca.ic.cz .... a kliknite si tam na odkaz ktory sa vola guestbook .......je to zatial nedokoncena stranka pretoze momentalne sa ucim ..... poradte mi .... lebo ked stlacim odoslat tak mi to vypise nejake kraviny .... PROSIIIIIM O POMOC. DAKUJEM...
pmasarik
Profil
Neviem naisto, ale asi nemáš dobre nastavený prístup k tomu súboru book.dat
Nastav mu CHMOD 777 a uvidíš...
djlj
Profil
Asi nemáš práva na čtení a zápis do souboru...
Boy
Profil
Máš dobře nastavená práva k book.dat? Jinak lepší máš použití databáze ;) Pokud nevíš, jak práva změnit, tak se připoj na to tvé ftp třebas v Total Commanderu a napiš do příkazové řádky toto: chmod 777 book.dat Teda pokud je book dat umístěný v aktuální složce, ve které jsi.
C.Ronaldo7
Profil *
no lnze kde mam dat to chmod 777 napisat... do ktoreho suboru
Boy
Profil
popsal jsem ti to :-)
C.Ronaldo7
Profil *
hej ale ja som z toho troska vedla co mi napisal... kde mam dat to chmod povedz to troska lachsie
Boy
Profil
Podívej se sem - teď bys to měl pochopit : http://213.155.225.179/ftp/hydrandt/test/help.gif
Boy
Profil
Chápeš?
C.Ronaldo7
Profil *
ty kokso to to bolo vsetko? heh diky moc vazne fakt diky
C.Ronaldo7
Profil *
ale preco som sa o tom nikde nedozvedel
Boy
Profil
Je rozebírané snad všude, jen tenhle výmluvný screenshot chybí.
C.Ronaldo7
Profil *
ok a jak to mam cil teda zmenit.. ak budes tak dobry
Boy
Profil
Vytvoř si soubor uloz.php a do něj dej všechny skripty, které ti způsobují ukládání příspěvku a za ty ještě dopiš tohle: header("Location: http://ofk-krnca.ic.cz/gb/g.b/kniha.php"); aby to přesměrovalo zpět.
Nakonec ještě změň ve formuláři action tak, aby odkazovala na soubor uloz.php.
C.Ronaldo7
Profil *
volako to chciplo to preco :D
Boy
Profil
už ti to všechno jede.
C.Ronaldo7
Profil *
diky
esemeska
Profil
btw: mel by jsi nejak rozdelit dlouhe slova, protoze se to nezalamuje mas pak sirokou stranku
v jedne knize, co jsem stahl je to takto, ale sam tomu nerozumim:)


$znak = 66;		//dlouha slova delit po .. znacich

$slovo = Split("[[:blank:]]+", $zprava); //rozdeleni textu na slova
for($y=0;$y<Count($slovo);$y++):
$slovo[$y] = Trim($slovo[$y]); //odstraneni mezer na konci slova
if (Strlen($slovo[$y])<=$znak): //nebudeme delit
if (EregI("^(www\..+\..{2,3})$", $slovo[$y])): //jedna se odkaz typu www......
$odkaz = EregI_Replace("^(www\..+\..{2,3})$", "<a href=http://\\1>\\1</a> ", $slovo[$y]);
elseif (EregI("^(http://.+\..{2,3})$", $slovo[$y]))://jedna se odkaz typu http://.......
$odkaz = EregI_Replace("^(http://.+\..{2,3})$", "<a href=\\1>\\1</a> ", $slovo[$y]);
else:
$odkaz = $slovo[$y] . " "; //jedna se o normalni slovo
endif;
$celek .= $odkaz; //spojime vsechny slova opet dohromady
else:
$delit = Ceil(StrLen($slovo[$y])/$znak); //delime dlouhe slovo
for($z=0;$z<$delit;$z++):
$cast = Substr($slovo[$y], $z*$znak, $znak);
$celek .= $cast . " - "; //na konec jednotlivych casti pridame pomlcku
endfor;
endif;
endfor;
C.Ronaldo7
Profil *
hmm dik ale este az tak daleko som neni kuknes sa aj na posielanie mailov pls
Boy
Profil
Zkoumej sám.... my nejsme tady parta ochotníků ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.