Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peca Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 4. 2006, 16:48:35
Nevíte prosím někdo, jak by šlo udělat, aby se zobrazil dialog pro ukládání souboru pro obrázek? Něco podobného mají i email.seznam.cz. Prostě bych chtěl udělat aby se ten obrázek nezobrazil a by se jenom zobrazila chcete soubor uložit.
Hledal jsem to všude možně a nic jsem nenašel. Podle toho jak to mají na seznamu, tak jsem pochopil, ze se to bude dělat nějakou serverovou technologií. PHP jsi myslim, že už celkem umim, ale na tohle vůbec nemůžu přijít.... Taky to třeba v PHP vůbec nepůjde..... |
||
djlj Profil |
#2 · Zasláno: 17. 4. 2006, 16:52:03
Ale jde to v php... prostě ten obrázek odešli php-čkem a pošli jinou hlavičku...
|
||
Cenobit Profil |
#3 · Zasláno: 17. 4. 2006, 17:16:44
Hi
kdysi jsem delal knihu hostu, co umoznovala vkladat obrazky. Tady je kus kodu, co by ti mohl pomoci 1) Formular <PRE> <FORM METHOD=post ENCTYPE="multipart/form-data"> <B>Vaše jméno:</B> <INPUT NAME=Jmeno SIZE="30" VALUE="<?echo $Jmeno ?>"> <B>Váš e-mail:</B> <INPUT NAME=Email SIZE="30" VALUE="<?echo $Email ?>"> (nepovinné) <B>Odkaz :</B> <INPUT NAME=Odkaz SIZE="30" VALUE="<?echo $Odkaz ?>"> (nepovinné) <B>Soubor :</B> <INPUT TYPE="FILE" NAME=Soubor SIZE="30" VALUE="<?echo $Soubor_name; ?>"> (nepovinné) <INPUT TYPE="HIDDEN" name="MAX_FILE_SIZE" VALUE="102400"> 2) Zkopirovani souboru (kdyz to neudelas, tak se na konci scriptu smaze) $cesta = $Soubor_name."_".UniqID($Nick); //nazev $cesta = StrTR ($cesta, "./\\", "___"); //" $cesta = "./obr/". $cesta; $cesta = HTMLSpecialChars ($cesta); if (!copy ($Soubor, $cesta)): echo "<h1>chyba zkus to znova</h1>"; break; endif; |
||
peca Profil * |
#4 · Zasláno: 17. 4. 2006, 23:17:59
Díky za rady nakonec ot bylo docela jednoduchý....
Je to kód na 3 řádky. header("Content-Description: File Transfer"); header("Content-Type: application/force-download"); header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$cesta\""); |
||
Časová prodleva: 9 dní
|
|||
peca Profil * |
#5 · Zasláno: 26. 4. 2006, 23:14:03
Ještě se mi vyskytl jeden problém, se kterim si nevim rady. Jde o to, že mi nejde stahnout soubor, který je v jiném adresáři než je soubor s php skriptem.
v proměné $cesta mám správnou cestu k souboru (oveřeno příkazem echo). Ale když potom pužiju ten kód co jsem uved výše, tak se správný soubor nestáhne, protože to znaky '/' předělá na '-'. Nevíte někdo čím by to mohlo být? |
||
Časová prodleva: 17 dní
|
|||
glabasnat Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 5. 2006, 16:32:25
mrkni na Linuxsoft - download souborů
$cesta nema byt cesta ale nazev stahnuteho souboru a pak das readfile ($soubor); |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0